Utrka za gradonačelnika

Milinović zadovoljan rezultatom: "Trebalo mi je samo 300 glasova za pobjedu"

Darko Milinović Foto: Robert Fajt/Cropix
Darko Milinović ušao je u drugi krug prijevremenih izbora za gradonačelnika Gospića, zajedno s HDZ-ovim kandidatom Josom Vrkljanom.

Kandidat stranke LiPO (Lika, Primorje, otoci) Darko Milinović na prijevremenim lokalnim izborima u Gospiću osvojio je u nedjelju 42,6 posto glasova te je istaknuo da mu je samo 300 glasova nedostajalo da pobijedi u prvom krugu i postane novi gradonačelnik.

"Gospićanke i Gospićani pokazali su da imaju ponos i kičmu. U drugom krugu očekujem uvjerljivu pobjedu. Svi istinski zaljubljenici u Gospić meni će podariti povjerenje", rekao je Milinović za DNEVNIK.hr.

Pročitajte i ovo EU izbori 2024 Božo Petrov o debaklu Mosta: "Ja sam kriv... Vjerujem da će biti promjena"

"Dobio sam 43 posto glasova i trebalo mi je 300 glasova za pobjedu", izjavio je Milinović za Hinu. Uvjeren je da će u drugom krugu osvojiti 60 do 70 posto glasova i pobijediti protukandidata HDZ-ova Josu Vrkljana.

"Uvjeren sam da će Karlo Starčević (HSP) i Danijel Tušak podržati mene jer ne mogu HDZ, a to znači da u drugom krugu dobivam 60 do 70 posto", rekao je Milinović.

Lokalni su mediji objavili da je HDZ-ov kandidat Vrkljan u prvom krugu osvojio 32,82 posto glasova te da je otpao treći kandidat - gospićki poduzetnik Danijel Tušak, kojemu je podršku dao bivši gradonačelnik Karlo Starčević (HSP).

Pročitajte i ovo EU izbori VELIKA GALERIJA Razdragan Plenković objasnio zašto su Hrvati glasali za HDZ te izazvao euforiju

Inače, upravo je Starčević i izazvao ove prijevremene izbore. On je prije glasanja povukao prijedlog proračuna te nije predložio novi. Vlada ga je razriješila, što je pravilo u slučaju kada se ne donese proračun. Starčević se sada nije kandidirao, a na njegovo mjesto doći će ili Milinović ili Vrkljan.