Sve što se napravi, brzo plane. Traži se sarma više.
"Prodaja ide jako dobro. Ljudi su shvatili da je to puno brži način do sarme doći. Ne moraju praviti sami, isplativo je prilično", kazala je prodavačica Jadranka Tokić.
Osim što kupuju, sarme i rezerviraju. "Ovo su već naručene sarme unaprijed. Ljudi traže, rezerviraju da ne bi ostali bez njih", dodaje Tokić.
Na ovu ideju došli su prije tri godine. Počeli su s punjenim paprikama, a zatim i sarmom. Prodaju oko 20 kilograma sarme na dan, a blagdanima puno više.
"Čim je sezona svježe paprike nestala, onda smo se prebacili na sarmu. Taj poslovni potez je bio pun pogodak", navodi vlasnik mesnice Goran Jančo.
"Moramo znati da su takvi običaji, navike ljudi. Tjedan dana prije Božića i tjedan dana prije Nove godine 12 tisuća sarmi je prodano i ova godina je na tragu tome", kazao je.
Što ni ne čudi jer cijena kilograma sarme jednaka je cijeni kilograma mljevenog mesa, zbog čega se hladnjaci sarmom stalno pune.
"Nekako sam se uvijek držala tih tradicijskih recepata bilo mi je nekako neugodno da sama ne napravim, ali ove godine nemam kiselog kupusa pa ću ovako riješiti", kazala je Željka.
"Svima bih preporučila da dođu kupiti sarmu. Da vide što je i kakvo je meso, kakvi su sastojci", navodi Ivanka.
"Inače kupujem sarmu, prekrasna je. Jako je lijepa, zadovoljni smo. Tu uvijek dolazimo", dodaje Andrija.
Svi se slažu u jednom - sarma je vrhunska, a za one koji još nisu probali - vrhunska je jer meso dolazi s domaće farme.
Cijeli prilog pogledajte i videu.
Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.