gradonačelnik Dubrovnika

Otkriveno gdje je bio Vučić dok su sudionici samita šetali Stradunom: "Četnik danas, četnik zauvijek. Drago mi je što je patio"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Tonči Plazibat/Cropix
HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i saborska zastupnica Možemo! Sandra Benčić komentirali su događaje koji su obilježili samit za pomoć Ukrajini, gdje je uz predsjednika Zelenskog najviše pozornosti privukao Aleksandar Vučić.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čitavo vrijeme boravka u tom gradu bio zatvoren u svojoj hotelskoj sobi, za razliku od drugih sudionika samita koji su se barem prošetali Stradunom.

Govoreći o samitu održanom proteklog tjedna, na kojem je jedan od najvažnijih gostiju bio predsjednik Ukrajine Volodomir Zelenski, Franković je ocijenio da je taj samit bio najznačajniji od svih dosad održanih.

"Dogovorene su konkretne, značajne i bitne stvari vezane za pomoć Ukrajini. Kada govorimo o predsjedniku Milanoviću i njegovu nepozivanju, jasno je da dolazi samo jedan lider.  A Vučić kao Vučić, on uvijek luta i provocira. To je njegov način vođenja politike. Činjenica je da je on došao u Hrvatsku, Dubrovnik i dao podršku Ukrajini. To je ono što je bitno i značajno", rekao je Franković u Studiju 4 HTV-a.

Kazao je i da je Vučića i prije smatrao četnikom te da će on to zauvijek biti.

"Ja sam njega smatrao četnikom prije, četnikom danas i on će biti četnik zauvijek. Oni se ne mire sa svojim porazom u Dubrovniku i RH. Željeli su napraviti stariji i ljepši Dubrovnik, u tome nisu uspjeli, a meni osobno malo zadovoljstvo pričinjava što je mogao samo patiti i gledati lijepi Dubrovnik, a ne samo otići u njega. Nije mu baš bilo svejedno jer je, za razliku od drugih lidera koji su tamo bili, sve do jedan od njih bio u gradu i na Stradunu, a Volodimir Zelenski posjetio je spomen-sobu braniteljima. Vučić se zaključao u sobu i nitko osim novinara i sudionika nije ga vidio. Dajemo mu preveliku važnost", zaključio je dubrovački gradonačelnik, koji je u emisiji gostovao zajedno sa Sandrom Benčić iz Možemo!.

"Plenković je pomogao Vučiću da napravi šou"

Benčić je kazala kako premijer Plenković nije bio dobro pripremljen i to je, smatra, pomoglo da Vučić u Dubrovniku napravi šou.

"Nije točno da Vučić nije imao utjecaj na određene stvari u smislu sadržaja, imao je. Pitanje sankcija nije u konačnom tekstu zbog Vučića. Čini mi se da svaki put kada se premijer nađe u škripcu, zaziva hibridne ratove stvarajući u Hrvatskoj podijeljenost", kazala je Benčić. 

Komentirala je i Frankovićevu tvrdnju da je jasno da kampanju predsjednika Milanovića financira ruski kapital

"To su vrlo ozbiljne optužbe. Kada bi postojala institucija koja bi bila financirana od bilo kakve sile, a pogotovo Rusije, mi bismo imali ozbiljan sigurnosni problem. Nadam se da ste svjesni toga što ste upravo rekli. Na temelju ovog tražit ću izvješće na Odboru za nacionalnu sigurnost da vidimo postoje li u Hrvatskoj političari koje financira ruski kapital", poručila je Benčić. 

Pročitajte i ovo Stravičan slučaj Policajac drogirao suprugu kako bi je silovali na zabavama: Pronađena je mrtva u hotelskoj sobi, a onda su pronašli i njega...

Pročitajte i ovo pretraga kuće FOTO Policija banula na imanje umirovljenika, a u vrtu uz kuću imali su što i vidjeti. Nije mu bilo prvi put