najnovije informacije

Liječnici objavili detalje o muškarcu koji se zapalio: "Opečeno mu je gotovo cijelo tijelo, takav slučaj godinama nismo imali"

Šokantan događaj potresao je Hrvatsku: kod zgrade Vlade na Markovu trgu zapalio se nepoznati muškarac. Njegovo je stanje izuzetno teško i bori se za život. Opečeno mu je gotovo cijelo tijelo.

Predstojnik Klinike za traumatologiju Dinko Vidović rekao je kako je stanje muškarca koji se zapalio na Markovu trgu vrlo teško.  

"Dovezen je oko 10 sati. Unatoč promptnoj reakciji i maksimalno poduzetim mjerama, pacijent je zbog opsega i prirode ozljeda životno ugrožen. Pratimo razvoj situacije. U jedinici je intenzivnog liječenja opeklinskog odjela. Gotovo cijelo tijelo mu je opečeno, ima četvrti stupanj opeklina, čak i endoopekline. Prognoze su loše, ali dajmo šansu čovjeku da preživi. Poduzet ćemo sve što je moguće danas u medicini da spasimo čovjeka", rekao je Vidović i otkrio da je muškarac rođen 1967. godine. 

"U posljednjih nekoliko godina nismo imali ovako težak slučaj", rekao je.

Muškarac nije pri svijesti i intubiran je, a o njemu se trenutačno brinu tri liječnika. Najvažnije je sada, kazao je dr. Vidović, osigurati vitalne funkcije.  

Liječnici su rekli da je sve učinjeno da se vatra što prije ugasi i da se muškarac medicinski zbrine, a nisu željeli procjenjivati koliko je bio pod vatrom. 

Pročitajte i ovo užasan prizor UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Scene užasa na Markovu trgu

Pročitajte i ovo saborska liječnica Doktorica otkrila privatne detalje o muškarcu koji se zapalio pred Vladom: "Vikao je - vrećica, vrećica"

Pročitajte i ovo Prizori užasa Saborski zastupnik svjedočio užasu na Markovu trgu: "U šoku sam, ne mogu doći sebi"

Ako se vi ili netko vama blizak suočavate s određenim psihološkim poteškoćama ili ste u potrazi za pravom odlukom, nemojte se ustručavati pitati za pomoć. Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb: telefon 01-2376-470 od 0 do 24 sata. Psihološki centar TESA: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22 sata ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr.