potpuni kolaps

Tomašević objasnio nesnosne gužve na bitnoj zagrebačkoj prometnici: "Ne može se apsolutno sve riješiti tijekom ljeta..."

Radovi na sanaciji tramvajske pruge na križanju Savske i Vukovarske trajat će sve do 22. listopada. Gradonačelnik Tomislav Tomašević objasnio je zašto se stvaraju gužve.

Potpuni kaos na prometnicama grada Zagreba. Jedno od najprometnijih raskrižja, ono Savske i Vukovarske ulice, trenutačno je u radovima koji će trajati puna dva tjedna, zbog čega su ionako nesnosne gužve u jutarnjim satima sada još nepodnošljivije, a promet gotovo da se uopće ne kreće. Jednako je i s tramvajima, koji se jedva miču po pruzi. 

Sanacija tramvajske pruge na tom raskrižju započela je u ponedjeljak, a trajat će sve do 22. listopada te se u to vrijeme očekuju velike gužve u tom dijelu grada, posebice u najprometnije vrijeme, od 8 do 17 sati.

Tako je bilo i danas, kad su se na prilazu raskrižju od ranog jutra stvarale gužve. Iz grada napominju da građani koriste alternativne pravce, no kako doznajemo, i oni su potpuno zakrčeni, tako će biti gotovo do kraja mjeseca.

Promet raskrižjem nije obustavljen, već se odvija po dijelu kolnika koji nije obuhvaćen radovima, u smjeru istok - zapad u dvije prometne trake. Skretanje iz smjera zapada prema sjeveru nije moguće, a obilazni pravac su:

Ulica grada Vukovara – polukružno na raskrižju Ulice grada Vukovara, Fausta Vrančića i Koranske – Ulica grada Vukovara – Savska cesta.

Tramvajski promet također se neće mijenjati, no i tramvaj zbog gužvi tim dijelom vozi usporeno.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kaže da radovi nisu razlog gužve već da se posljednjih godina drastično povećao broj automobila po stanovniku - da neka kućanstva imaju po tri automobila.

Dodaje da se najprometnije križanje moralo obnoviti sada jer su na tom dijelu tramvaji često znali izletjeti iz tračnica.

"Jako puno toga je završeno tijekom ljeta, ali ne može se apsolutno sve riješiti tijekom ljeta jer u ovom gradu treba obnoviti sve od cesta, tramvaja, pruga, vodovodnih cijevi. Apsolutno sve. Činjenica je da je 40 tisuća vozila više u Zagrebu i da su nužna ulaganja kako bi se više koristio javni prijevoz", rekao je Tomašević.

Pročitajte i ovo ubio 10 osoba FOTO Potresne scene: Dječak ubojica prvi put doveden na sud, svjedočio pred roditeljima ubijene djece

Pročitajte i ovo lažna uzbuna Evakuirane tri srednje škole: "Stigla je poruka na e-mail da će sve dići u zrak"

Pročitajte i ovo Napad morskog psa Ulovio morskog psa, a nakon što ga je rasporio, ostao je u šoku: "Izgledao je vidno u nevolji"

Pročitajte i ovo nasilje u Meksiku Mladom gradonačelniku odrubljena glava: Ostavili su je na krovu automobila na ulici