Neki već lože

Počele pripreme za sezonu grijanja, a glavno pitanje jest - što je povoljnije: drvo, plin ili struja?

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Odbrojava se do sezone grijanja. Svi dimnjaci trebaju biti uredni, a neki su već krenuli ložiti na veliko. Glavno pitanje je što je na kraju isplativije: drvo, plin ili struja?

U Lici je počela sezona grijanja. Ante Smolčic je počeo ložiti prije desetak dana. Drvne zalihe su spremne, kao i rezervna opcija.

"Uz centralno, to je otprilike 10 metara drva. Cijene su 50-60 po metru", rekao je.

Iz Hrvatskih šuma kažu da nema zastoja u opskrbi. Cijena ovisi o vrsti, pa je tako bukva za domaćinstva u šumariji 31,78 eura po metru kubnom. Veće cijene su na ostatku tržišta, a cijene plina i struje rastu za 10 posto.

Prije grijanja treba napraviti čišćenje i pregled dimnjaka, jer dimnjačari se nagledaju svega.

"U dimnjacima se nađe svašta. Nakon potresa imamo i cigle i morta i letvi i daski, stiropora", rekao je dimnjačar Stjepan Crljen reporterki Dnevnika Nove TV Anji Perković.

Na toplanu je zasad stiglo 67 zahtjeva za uključivanjem grijanja. Inače, cijena će biti nešto veća od 26 eura mjesečno.

Pročitajte i ovo "U suzama sam bio" Bračni par koji se prije 30 godina iz Kanade preselio u Međugorje o odluci Vatikana: "Vidio sam poruku Gospe i preobratio sam se"

Pročitajte i ovo bludničenje nad maloljetnikom Glumac iz omiljene serije Lud, zbunjen, normalan osuđen za strašan zločin: Otkupio je kaznu da ne ide u zatvor