Siniša Hajdaš Dončić

SDP izabrao novog predsjednika: "U crvenom kišobranu ima mjesta za svakoga"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
SDP je u subotu izabrao novog predsjednika stranke.

U drugome krugu izbora za predsjednika SDP-a nadmetali su se Siniša Hajdaš Dončić, svima dobro poznato lice, te Zoran Paunović, javnosti manje poznat gradonačelnik Makarske. Pobjedu je odnio Hajdaš Dončić, objavilo je Središnje izborno povjerenstvo.

Siniša Hajdaš Dončić, koji je osvojio 56,46 posto glasova, zahvalio je svim članovima i članicama koji su izašli na izbore te poručio da u crvenom kišobranu ima mjesta za svakoga: "Izbori su završeni. U SDP-u ima mjesta za svakoga. Zahvaljujem svim članovima i članicama koji su izašli na izbore. Bez SDP-a u Hrvatskoj nema pozitivnih promjena. Bio sam jasan, želim da SDP bude prva politička stranka u Hrvatskoj. Slušao sam primjedbe članova. SDP će se, naravno, prilagođavati vremenu i prostoru i biti pobjednička stranka. Bez podjela, za pobjedu, za SDP koji je prvi, a ne drugi."

Sada već bivši predsjednik SDP-a Peđa Grbin kratko se zaključno obratio i rekao: "Ovo su bile divne, prekrasne, izazovne, nekad ovakve, nekad onakve četiri godine.'' Svom je nasljedniku čestitao i poželio da bude puno uspješniji od njega. Paunović je također čestitao pobjedniku, uz nadu da će stranku zaista voditi u smjeru u kojem je rekao. "Svima nam je u interesu da imamo snažan, jak, ujedinjeni SDP koji će za četiri godine osvojiti nacionalnu vlast." Dodao je i da u SDP-u ubuduće moraju biti zajedno da više nema frakcija te poručio da neće biti unutarstranačka oporba Hajdaš Dončiću.

Čelnik Središnje izborne komisije Stjepan Mikulandrić objavio je službene izborne rezultate u drugom krugu po kojima je na 267 biračkih mjesta glasalo 36 posto birača, od kojih je 56,46 posto svoj glas dalo Hajdaš Dončiću dok je za Paunovića glasalo 43,54 posto članova stranke.

Na Iblerovu trgu u sjedištu stranke unutarstranačke izbore najjače oporbene stranke pratila je reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan, koja je javila da je Siniša Hajdaš Dončić osvojio najviše glasova u Zagrebu, Splitu i Rijeci, a Paunović, očekivano, u svojoj lokalnoj organizaciji u Makarskoj.

"Pobijedila je tako politika kontinuiteta, kako svi predbacuju Hajdašu Dončiću, koji je u mandatu Peđe Grbina bio podpredsjednik stranke. S druge je strane bio Zoran Paunović, mladi gradonačelnik Makarske koji je član stranke nekoliko godina. Oko njegove kandidature postavljalo se i pitanje smije li se uopće kandidirati", podsjetila je Buljan.

Siniša Hajdaš Dončić bivši je župan Krapinsko-zagorske županije, gdje SDP pobjeđuje godinama, kako i sam voli isticati. Njegovi kolege iz stranke se nadaju da će se to preliti i na nacionalnu razinu. On je i tijekom izbornog dana ponovio da će i dalje zagovarati vrijednosti SDP-a: antifašizam, lijeve politike te braniti sve vrste manjina pa i seksualne.

Pročitajte i ovo Bit će kritična noć FOTO Nestvarni prizori iz susjedne zemlje: Pogledajte kako Dunav izgleda, a vrhunac vodenog vala tek stiže

Pročitajte i ovo Bizaran incident Putnica otvorila kutiju s hranom, a zbog onoga što je vidjela avion je morao hitno sletjeti

Pročitajte i ovo Objavio HALMED Povlači se lijek za visoki krvni tlak, bolesnici se trebaju javiti liječniku