Stigla reakcija

Zekanovićev seksistički ispad: "Vizualizirao sam kolegicu Orešković kako leži u krevetu..."

Dalija Orešković i Hrvoje Zekanović Foto: Goran Mahek / Damjan Tadic/Cropix
Hrvoje Zekanović rekao je Daliji Orešković da je zamišlja "kako leži u krevetu pokrivena hrvatskom zastavom s jastukom na kockice".

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović tijekom rasprave s Dalijom Orešković o slanju hrvatskih časnika na obuku za pomoć Ukrajini optužio je cijelu ljevicu da prihvaća domoljublje samo da bi dobila veći broj glasova.

"Hrvatski narod ipak se opredijelio da su temelji hrvatske države Domovinski rat. Onda i oni polako slijede te politike, pa postaju, ja neću reći da se okreću prema desnom, nego da postaju jednostavno normalni u tom smislu", ustvrdio je.

"Ja mislim da je sljedeći korak koji će gospođa Orešković napraviti otići na Thompsonov koncert, ogrnuta hrvatskom zastavom, jer će vidjeti da ondje ima puno ljudi i pokušat će dobiti glas ondje", dodao je tijekom rasprave na HRT-u.

Orešković mu je odgovorila da je hrvatskom zastavom bila ogrnuta cijeli svoj život.

"Na Thompsonove koncerte ne idem jer mi možda ta muzika ne odgovara, a da je Thompson pjevao po svadbama zato što su tako htjeli mladenci, naravno da da", rekla je saborska zastupnica.

Nakon toga je novinar ponovo dao riječ Zekanoviću.

"Ja sam sada vizualizirao kolegicu Orešković kako leži u krevetu pokrivena hrvatskom zastavom s jastukom na kockice. Meni je drago što je kolegica Orešković tako nacionalno osviještena, drago mi je što se ljevica tu malo promijenila, da se počela nabrijavati na nacionalne teme. To je super i imate moj lajk što se toga tiče", izjavio je.

Novinar je saborskom zastupniku odgovorio da mu nije jasno kako su u razgovoru stigli do kreveta, a Orešković se na njegovu izjavu kasnije osvrnula i na X-u.

"Iako smatram da Zekanovića načelno treba ignorirati koliko god se to može, njegovu izjavu u ovoj emisiji kako me zamišlja u krevetu, prekrivenu kockicama, treba osuditi kao jedan od primitivnijih seksizama koje smo u eteru čuli", napisala je.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Pročitajte i ovo umro na mjestu FOTO Ravnatelj KBC-a Rebro Ante Ćorušić pao u bolnici i poginuo: Cure detalji tragedije

Pročitajte i ovo Tragedija u KBC-u Zagreb Kolege u nevjerici zbog tragične pogibije šefa Rebra: "U teškom sam šoku, bez riječi sam. Znam ga 33 godine, još od rata..."