OČEVID U TIJEKU

Policijski službenici iz Slavonskog Broda pronašli na granici tri mrtva tijela: Uputili su apel nezakonitim migrantima i aktivistima

Slika nije dostupna
Policijski službenici granične policije Stara Gradiška u suradnji s djelatnicima HGSS-a su pronašli tri tijela nepoznatih osoba.

Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška jutros su oko 6 sati obavijestili Operativno komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske da su tijekom obilaska terena na poplavljenom području u šumskom predjelu Radinje zatekli 20 stranih državljana, a koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. Nedaleko u njihovoj blizini pronađena su dva mrtva tijela nepoznatih osoba za koje za sada nije poznat uzrok smrti, te slijedi medicinska obdukcija, dok je za trećom osobom trajala opsežna potraga u suradnji sa djelatnicima HGSS do popodnevnih sati kada je pronađeno i treće tijelo.

Slijedi očevid te daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi u ovog događaja.

Iz policije apeliraju na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u RH da to ne čine, jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i zdravlje članova svoje obitelji. Ističu da su trenutno vremenski uvjeti jako loši te da nabujala Sava predstavlja stvarnu opasnost po živote osoba.

Pročitajte i ovo OD 1. SIJEČNJA Što će biti s nezakonitim migrantima nakon ulaska u Schengen? "Pred Hrvatskom je sada veliki posao"

Pročitajte i ovo AKCIJA ŠPANJOLSKE POLICIJE Uhićeno osmero krijumčara koji su migrante vozili preko Hrvatske: Naplaćivali do 20.000 eura

"Također apeliramo i na aktiviste i nevladine organizacije koji nas često obavještavaju o točnim koordinatama migranata koji se nađu u opasnosti, da upozore migrantsku populaciju na opasnosti kojima se mogu izložiti poglavito sada u zimskim mjesecima", ističu iz PU Brodsko-posavske.