Sreća na četiri noge

Ljubav koja ne pita za cijenu: "Spreman sam za nju dati koliko god hoću"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Kućni ljubimci, koje ima svaki četvrti hrvatski građanin, pridonose fizičkom i mentalnom zdravlju. Koliko su na njih spremni potrošiti njihovi vlasnici, provjerila je ekipa Dnevnika Nove TV.

Amelu su zbog neobična ponašanja doveli na hitni pregled. Morat će raditi biopsiju kvržice, ultrazvuk, vaditi krv. Sve će to koštati oko 300 eura. "Ja sam spreman za nju dati koliko god hoću, ona je, kad smo je mi udomili, meni prvi put jela iz ruke, tako da je ona postala naš baš pravi kućni ljubimac", rekao je Amelin vlasnik Ivan.

Veterina, baš kao i medicina, brzo napreduje. Običan klinički pregled više nije dovoljan za pravu dijagnozu.

"Morate napraviti barem nekakvu osnovnu krvnu sliku. Ako sumnjate na nekakvu infekciju, treba napraviti CRP. ako nešto drugo ne valja, treba napraviti biokemijske pretrage. Realno, mislim da s nekakvom osnovnom dijagnostikom oko 100 eura je nekakav realan trošak", smatra Branimir Rebselj, vlasnik veterinarske ambulante.

Uz veterinara, najviše ode i na hranu. Ovisno o pasmini, veličini i dobi psa, od 40 do 120 eura je mjesečni prosjek.

"Mi smo u ovom poslu 30 godina i mogu reći da se izbor oko same kvalitete i svega potrebnoga za kućne ljubimce strahovito povećao i jako smo zadovoljni zbog toga jer mislim da je suživot s ljubimcima i briga o ljubimcima koja je ipak velka odgovornost puno bolja nego prije", rekao je Krešimir Talabin, vlasnik trgovine za kućne ljubimce.

"Volim peseke, volim životinje, volim ih maziti", rekla je Dora, a Azil Dumovec je organizirao šetnju u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. "Ako vas nitko drugi ne može izvući na šetnju, pas onda sigurno može", našalila se Tatjana Zajec, voditeljica azila Dumovec.

Za mnoge su oni članovi obitelji pa oko troškova nemaju dvojbi. "Prošle godine smo izdvojili sigurno oko 2000 eura jer smo imali operacije, infuzije, kontrole, pretrage, sve moguće", rekla je Mila. "Bolje da ne kažem, evo kaže muž bolje da ne kažem", nasmijala se Aleksandra. Jer kažu da tko nema psa, ne može to razumjeti.

Pročitajte i ovo Objavio HALMED Povlači se lijek za visoki krvni tlak, bolesnici se trebaju javiti liječniku

  Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić SDP izabrao novog predsjednika: "U crvenom kišobranu ima mjesta za svakoga"