Održavanje u Zagrebu

FOTO Kose travu u jutarnjoj špici na najprometnijoj gradskoj aveniji, stvorile se velike gužve: "Pa zašto baš sad?"

Košnja trave na jednoj od najprometnijih ulica u Zagrebu usred jutarnje špice Foto: DNEVNIK.hr
Prometne gužve bolna su točka Zagreba pa je svaka radnja koja ih dodatno pogoršava meta mješavine čuđenja i bijesa građana.

Građani u Zagrebu muku muče s prometom i gužvama iz niza razloga. Automobila je, da spomenemo tek neke, sve više. Mnogi ne koriste javni prijevoz, a kamoli bicikl. Nisu, istina, dva kotača za svakoga, a ni biciklistička infrastruktura nije još na zavidnoj razini, kao ni javni prijevoz.

K tome, neki su radovi na gotovo svakom ćošku, a semafori nerijetko kao da rade u nekom paralelnom svemiru. O utjecaju vremenskih prilika na vožnju pojedinih vozača da i ne govorimo.

Košnja trave na jednoj od najprometnijih ulica u Zagrebu usred jutarnje špice Foto:DNEVNIK.hr

No je li onda zaista potrebno kositi travu na jednoj od najprometnijih ulica u Zagrebu usred jutarnje špice? Pitaju se to čitatelji DNEVNIK.hr-a, koji su u srijedu oko 8:45 zapeli na Slavonskoj aveniji usred uobičajene gužve, kojoj je svoj obol dala i košnja trave, zbog čega je jedna traka ostala gotovo prazna.

Karta koja prikazuje gužvu u dijelovima Zagreba usred jutarnje prometne špice Foto:DNEVNIK.hr


Što o svemu kažu u Zagrebačkom holdingu, pitanje je na koje odgovor čekamo od Zagrebačkih cesta i Zagrebačkog holdinga, kojima smo poslali upit i odgovore ćemo objaviti kad ih dobijemo.

Jasno je da i radovi održavanja moraju biti obavljeni, ne zaboravljajući da kritika ne manjka i kad se ne radi i kad se radi, ali ostaje otvoreno je li moguća njihova drukčija raspodjela i kako izbjeći da se u budućnosti izbjegnu slične situacije. 

Pročitajte i ovo ovo morate vidjeti VIDEO Govor ministra hit je na internetu: Teško i sam može objasniti što je želio reći

Pročitajte i ovo duboki 50 metara Veliki misterij: Otkriven je razlog zbog kojeg su nastali ogromni krateri u Sibiru