oglasilo se ravnateljstvo civilne zaštite

FOTOGALERIJA Šokantne scene sa Straduna: "Ne izlazite iz kuća!"

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Velike oborine zahvatile su dubrovačko područje, te je Stradun pod vodom.

Kako su meteorolozi prije dva dana i najavili, velike oborine zahvatile su dubrovačko područje, koje je poplavljeno.

Iako prema prvim informacijama šteta nema, Stradun je pod vodom, a na nekim mjestima ona seže gotovo do koljena.

Državni hidrometeorološki zavod priopćio je kako je danas u Dubrovniku u četiri sata palo više od 100 litara po kvadratnom metru.

"Obilna kiša moguća je i u nastavku dana, pa je i dalje na snazi narančasto upozorenje na obilne oborine za gospićku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju", poručili su iz DHMZ-a.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

No čini se da turistima te goleme količine vode koje su poplavile grad ne smetaju te i dalje uživaju u razgledavanju i šetnji gradom.

Na društvenim mrežama tim povodom oglasio se i gradonačelnik Mato Franković.

"Dragi sugrađani, trenutačna ekstremna količina padalina poplavila je gotovo sve ulice u gradu. Sve su žurne službe na terenu. Nažalost, ovo nije sve. Prema najavama u razdoblju od 15 do 23 sata očekujemo ekstremne količine padalina koje će uzrokovati brojne probleme, stoga molim sve naše sugrađane - ne izlazite iz vaših obiteljskih kuća ako ne morate. Zaštitite svoju imovinu. Naše žurne službe maksimalnim naporima pomoći će pri ispumpavanju objekata, ali uz ovakve ekstreme nije moguće u potpunosti riješiti problem bujičnih poplava", napisao je.

Oglasilo se i Ravnateljstvo civilne zaštite. 

"Županijski centri 112 Dubrovnik i Split zaprimili su danas više dojava građana o posljedicama nevremena, praćenog obilnom kišom koja je padala na području Dubrovačko-neretvanske županije, provedeno je oko 40 tehničkih intervencija vatrogasaca na ispumpavanju vode koja je prodrla u objekte na području Dubrovnika, Konavala, Ploča, Metkovića i Orebića, također je zaprimljeno pet dojava o klizištima i desetak vezano za odrone.

Državna cesta DC-8 Prapratno - Zaton Doli bila je zatvorena za sva vozila od 11:05 do 16:10.

Županijski centri 112 Zadar i Split zaprimili su više dojava građana o posljedicama nevremena praćenog jakom kišom, koje je u poslijepodnevnim satima zahvatilo područje Zadarske županije

Dojave su se odnosile na poplavljena dvorišta, prodor vode u objekte, vodu na županijskoj cesti u Podgradini te srušene grane u Zadru.

Na teren su upućene nadležne vatrogasne postrojbe", napisali su na Twitteru.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Pročitajte i ovo snaga solidarnosti VIDEO Herojski potez: Pogledajte kako su vozači automobila zaštitili motocikliste od udara supertajfuna

Pročitajte i ovo Drama u Nišu Kći prerezala majci vrat pa pobjegla: Susjeda otkrila mračne tajne, od sekte do psihijatrije

  Pročitajte i ovo Očevid u tijeku VELIKA GALERIJA Pogledajte slike užasa: U teškoj nesreći ozlijeđeno 15 ljudi, među njima ima i djece

 

Povezane teme