lažna uzbuna

Evakuirane tri srednje škole: "Stigla je poruka na e-mail da će sve dići u zrak"

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Tri varaždinske srednje škole evakuirane su nakon što su u dvije stigle prijeteći mailovi o podmetnutoj bombi. Naknadnom provjerom utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Svi učenici i djelatnici varaždinske Gospodarske škole te Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola evakuirani su jutros iz zgrade zbog dojave o postavljenoj bombi. Evakuirani su učenici i zaposleni iz Strukovne škole, jer se nalazi u neposrednoj blizini.

Iz Županije su izvijestili da su sve tri škole osiguravali policajci te da su poduzeli sve po protokolu. 

Protueksplozijski pregled u obje škole pokazao je da su dojave bile lažne, no policija se sad okreće radu na otkrivanju autora poruka.

Tri škole imaju ukupno 1986 učenika i 374 djelatnika, a za sve učenike-putnike je u dogovoru s prijevoznikom osiguran prijevoz kućama, potvrdili su iz Varaždinske županije.

"Do 9:30 sati su naše dvije srednje škole su putem e-maila dobile obavijest da će biti dignute u zrak, o čemu su ravnateljice obavijestile policiju i Varaždinsku županiju kao osnivača.

Policijski službenici pretražuju područje oko škola i u školama, a učenici i djelatnici su odmah zamoljeni da napuste objekte te su na sigurnom. Učenici i njihovi roditelji te djelatnici škola zasigurno su bili zabrinuti. Nadamo se da je riječ o lažnim dojavama, a očekujemo da nadležna tijela nađu počinitelja te ga najstrože kazne", je župan Anđelko Stričak, koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslavom Huđekom obišao mjesta događaja.

Evakuirane škole u Varaždinu zbog dojave o bombi Foto:Željko Hajdinjak/Cropix

Evakuirane škole u Varaždinu zbog dojave o bombi Foto:Željko Hajdinjak/Cropix

Pročitajte i ovo HAPIH Dobro provjerite hladnjake: Povlači se omiljena salama zbog vrlo opasne bakterije

Pročitajte i ovo nasilje u Meksiku Mladom gradonačelniku odrubljena glava: Ostavili su je na krovu automobila na ulici

Povezane teme