Užas u Zagrebu

Bivši kolega o muškarcu koji se zapalio: "Tužni smo i iznenađeni, nismo primijetili da bi nešto takvo mogao napraviti"

Muškarac se zapalio na Markovu trgu Foto: Patrik Macek/Pixsell
Dopredsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske Dalibor Petrović rekao je da je iznenađen što mu se bivši kolega zapalio na Markovu trgu.

Dopredsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske Dalibor Petrović otkrio je da je muškarac koji se jutros zapalio na Markovu trgu godinu dana bio u mirovini.

"Nikada na njemu nismo primijetili da ima takve nagone. Što se događalo u posljednjih godinu dana, ne možemo znati ni komentirati. Jako smo iznenađeni, kao kolega bio je jako dobar, jako kolegijalan", ispričao je za 24sata.

"Imao je izvjesnih problema u životu na koje je možda mogao bolje utjecati. Tužni smo i iznenađeni time što se dogodilo jer nam je svima kao kolega bio jako drag. Nikada nismo primijetili da bi on nešto takvo mogao napraviti", dodao je Petrović.

Pročitajte i ovo traže se motivi Kolega muškarca koji se zapalio na Markovu trgu: "Bio je uvijek dobre volje, jedino znam da je imao..."

Muškarac koji se zapalio radio je u Hrvatskim željeznicama, a navodno je bio i hrvatski branitelj. Predstojnik Klinike za traumatologiju Dinko Vidović ranije je objasnio je da je stanje muškarca vrlo teško.

"Unatoč promptnoj reakciji i maksimalno poduzetim mjerama, pacijent je zbog opsega i prirode ozljeda životno ugrožen. Pratimo razvoj situacije. U jedinici je intenzivnog liječenja opeklinskog odjela. Gotovo cijelo tijelo mu je opečeno, ima četvrti stupanj opeklina, čak i endoopekline. Prognoze su loše, ali dajmo šansu čovjeku da preživi. Poduzet ćemo sve što je moguće danas u medicini da spasimo čovjeka", rekao je Vidović i otkrio da je muškarac rođen 1967. godine.

Ako se vi ili netko vama blizak suočava s određenim psihološkim poteškoćama ili ste u potrazi za pravom odlukom, nemojte se ustručavati pitati za pomoć. Možete porazgovarati s punim povjerenjem sa stručnjacima koji će vam pomoći:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb: Nazovite na telefon 01-2376-470 od 0 do 24 sata. U Centar za krizna stanja pri KBC-u Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

Psihološki centar TESA: Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22 sata ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr