OBJAVIO DHMZ

Stiže promjena vremena: Meteoalarm upaljen u cijeloj zemlji

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Južina uz toplo, ali kišovito vrijeme očekuje se cijeli tjedan. Zbog obilnih količina padalina vrijeme može biti potencijalno opasno.

Nakon sunčanog i toplog vremena u ponedjeljak prema kraju dana doći će do promjene vremena, javlja DHMZ.

Kiša uz povremene jače pljuskove najprije se očekuje na sjevernom Jadranu, osobito navečer i u noći na utorak. Kišovito vrijeme nastaviti će se tijekom utorka u cijeloj zemlji uz povremena razdoblja većih padalina i grmljavine, osobito u prvom dijelu dana.

Izraženiji pljuskovi i obilnije oborine u utorak se očekuju najviše na Jadranu uz jako jugo s olujnim udarima.

Meteoalarm Foto:DHMZ

Žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme upaljen je za utorak u cijeloj zemlji zbog opasnosti od naglih i jakih pljuskova i veće količine kiše u kraćem vremenu.

Meteoalarm Foto:DHMZ

Slično nestabilno vrijeme zadržat će se cijeli tjedan, kada će se izmjenjivati kišna i sunčana razdoblja te južina zbog koje će vrijeme uglavnom ostati ugodno i toplo, navodi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.  

Pročitajte i ovo Međunarodni dan inteligencije Mensa testira inteligenciju Hrvata: Biste li znali riješiti ovaj zadatak?

Pročitajte i ovo Grmoja prozvao Plenkovića Uhićenja nakon ostavki: "Sve da Gazda ne bi trpio veću štetu"

Pročitajte i ovo Strašni zločin u Italiji Počinje suđenje ubojici koji je 70 puta izbo djevojku nožem: Kada je čuo što ona želi - podemonio je