saborska liječnica

Doktorica otkrila privatne detalje o muškarcu koji se zapalio pred Vladom: "Vikao je - vrećica, vrećica"

Doktorica Štajminger o spaljivanju na Trgu svetog Marka Foto: Patrik Macek/Pixsell
Saborska liječnica Gordana Štajminger ispričala je za DNEVNIK.hr kako je izgledalo kad su liječnici dotrčali do muškarca koji se zapalio na Markovu trgu. Kasnije je u izjavi novinarima pred Saborom otkrila privatne detalje muškarca.

"Kad je liječnica došla, prestao je gorjeti", rekla je za DNEVNIK.hr saborska liječnica Gordana Štajminger. Opisala je da je imao opekline po cijelome tijelu. "Ruke, noge, glava, sve... Bio je karboniziran", rekla je o tragičnom događaju pred Vladom.

Navela je da su mu odmah dali opijate i kisik i izmjerili parametre životnih funkcija, koje su bile vidno narušene. "Hitna pomoć došla je za 10-15 minuta i prevezen je u Draškovićevu", navela je liječnica.

Pročitajte i ovo najnovije informacije Liječnici objavili detalje o muškarcu koji se zapalio: "Opečeno mu je gotovo cijelo tijelo, takav slučaj godinama nismo imali"

"Vikao je 'vrećica, vrećica'", otkrila nam je saborska doktorica. Prema nekim informacijama, na vrećicu je upozoravao fotoreporter koji se našao u blizini, ali liječnica tvrdi da su to bile riječi čovjeka koji se zapalio. "Da, on je vikao, tako mi je prepričala mlada liječnica koja je bila na licu mjesta, a ja njoj vjerujem", rezolutna je Štajminger.

Muškarac se zapalio na Markovu trgu Foto:Damjan Tadic/Cropix

Doktorica o njegovu privatnom životu

Doktorica je kasnije u izjavi novinarima pred Saborom izjavila da je odmah poslala ekipu na intervenciju. "Pronašli su čovjeka u izrazito teškom stanju. Na sebi je imao naočale i masku, koji su se totalno rastopili. Bio je u kontaktu", opisala je još neke detalje. Rekla je da je medicinska ekipa bila u šoku. "To je takav šok da smo kasnije imali još dvije-tri intervencije s novinarima kojima je pozlilo. To je scena kao na Kornatima kad su ljudi gorjeli", istaknula je.

Ponovila je da je nesretni muškarac vikao 'vrećica, vrećica'. "Bila je bijela vrećica sa strane, pa smo se bojali da nije neki eksploziv, ali nije ništa. Neke su stvari bile unutra", prepričala je.

Na upit zna li identitet muškarca, liječnica je odgovorila potvrdno i onda neprimjereno otkrila detalje iz privatnog života. Također je spekulirala da misli da slučaj nema političku pozadinu. Nazvali smo doktoricu kako bismo provjerili otkud joj te informacije. "Ne znam, netko mi je rekao", rekla je liječnica.

Pročitajte i ovo Prizori užasa Saborski zastupnik svjedočio užasu na Markovu trgu: "U šoku sam, ne mogu doći sebi"

Pročitajte i ovo polio se i zapalio na Markovu trgu Što je okidač za ovakav čin? Psihijatar o užasu na Markovu trgu: "Podjele u društvu često dovode do ovakvih ekscesa"

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Hrvatska UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Scene užasa na Markovu trgu