Žestoke kazne

Dnevnik Nove TV u morskoj inspekciji: "Nisu upućeni u pravila ponašanja na moru..."

U tijeku je pojačan nadzor sigurnosti plovidbe na Jadranu.

Diljem Jadrana je pojačan nadzor sigurnosti plovidbe.  Ljeto je i promet na moru se utrostručuje. Samim time i mogućnost za prekršaje.

Pomno se pregledavaju svi dokumenti. Je li plovilo ispravno, je li dozvola za plovidbu važeća i tko je vlasnik.

Problema na moru će baš kao i na cesti, uvijek biti. Sve dok je nesavjesnih vozača koji misle da je more samo zabava.

Pročitajte i ovo Odgođeno ročište Jovan Radan, optužen za silovanje Vukovarke 1991. pojavio se na sudu: "Nisam kriv"

Alen Rukavina, iz lučke kapetanije Zadra je reporterki Dnevnika Nove TV Sanji JUrišić rekao da je u utorak lučka kapetanija u akciji sudjelovala s tri plovila, na kojoj je bilo 16 službenika te je obavljeno 45 inspekcijskih nadzora plovila i pronađeno 13 prekršaja. 

Izjavljuje da je izrečeno oko 4500 eura novčane kazne od čega je na licu mjesta naplaćeno 1500 eura, a ostatak ide na prekršajni postupak.

"Od ovih 13 prekršaja, sedam ih se odnosi na glisiranje, dakle preko 50 posto. To nepoštivanje udaljenosti na kojoj se smije glisirati je i dalje u najvećem fokusu s obzirom na opasnosti koje može prouzročiti. Tu imamo konstantno najveći broj prekršaja posebice od strane stranih turista koji i dalje iz nekog razloga nisu upućeni u pravila ponašanja na moru", rekao je.

Pročitajte i ovo Tužne vijesti Nakon 29 dana potrage pronađeno tijelo nestalog tinejdžera: "Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo mom predivnom dječaku"

Naglašava da svaki sudionik pomorskog prometa ima svoja pravila ponašanja, brodice mogu glisirati iznad 300 metara udaljenosti od obale, plivači mogu ići do 100 metara od obale, isto tako i supovi i kajaci. 

Na pitanje o kupačima na luft madracima poručuje: "Bez obzira na sva upozorenja i vremenske prognoze uvijek toga bude. Nemaju nikakvo racionalno objašnjenje, to ih jednostavno iznenadi, nisu navikli na takvu vrstu vjetra, na odmoru su, prepuste se uživanju i imamo onda te situacije." 

Priču pogledajte u videoprilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sanje Jurišić. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.