Sin ubio majku

Detalji strašne tragedije u Međimurju: "Dominik se zezao s puškom, nije znao da je metak unutra"

Pedesetogodišnja žena iz Piškorovca preminula je u ponedjeljak u vozilu hitne pomoći od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem. Međimurska policija uhitila je njezina 20-godišnjeg sina, za kojeg se sumnja da je majku upucao slučajno dok je čistio oružje.

U mjestu Piškorovec u Međimurju u ponedjeljak navečer došlo je do tragedije u kojoj je smrtno stradala 50-godišnja Jasminka L., a za njezinu smrt sumnjiči se 20-godišnji sin Dominik, koji je majku upucao navodno slučajno dok je čistio pušku.

"Mi smo svi u šoku", prepričala je kuma preminule žene. Kaže kako je hitna pomoć pozvana odmah, no nisu htjeli čekati, već su nesretnu ženu stavili u susjedov automobil i krenuli prema čakovečkoj bolnici.

"Bila je prepuna krvi i u nesvijesti. Najednom nam je, kad su stigli do Štefanca, dojavljeno da je umrla, da više ne diše, a policija je odvela Dominika i bili su u selu do kasno u noć", prenosi kuminu izjavu Jutarnji list.

Za sina Dominika kaže da je dobar kao kruh, radišan te je bio jako vezan za majku. Nije namjerno pucao, tvrdi. "Zezao se s puškom, nije znao da je metak unutra, a da opravda što je uopće drži, valjda je rekao da će je malo naglancati. I najednom bum. Užas", kaže žrtvina kuma i dodaje da je sin majci pomagao s najmlađom sestrom, koja odlazi na dijalize i bolesna je. Nije znala da su imali oružje u kući.

"Dominiku će taj pečat ostati za cijeli život jer tu opravdanja nikakvih nema", zaključuje mještanka Piškorovca za Jutarnji list.

Osumnjičen za teško ubojstvo 

Nakon završenog očevida policija je protiv 20-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnja se da je u ponedjeljak 23. rujna oko 20 sati u stambenom objektu u Piškorovcu iz automatske puške, koju je ilegalno posjedovao, 20-godišnjak ispalio jedan hitac, koji je pogodio njegovu 50-godišnju majku u predjelu prsišta. Ozlijeđena 50-godišnjakinja, nakon što je prevezena u čakovečku bolnicu, preminula je uslijed zadobivenih ozljeda. Na mjestu događaja pronađena je automatska puška, koja je očevidom izuzeta, priopćili su iz policije. 

20-godišnjak će tijekom današnjeg dana biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Pročitajte i ovo Sve službe na terenu VIDEO Apokaliptični prozori iz poznatog europskog grada: Bujice nosile sve pred sobom, gradonačelnik pobjesnio zbog jednog propusta

Pročitajte i ovo Odnesena na analizu Kupila čokoladicu i dala je djetetu, uslijedio je šok: "Uočili smo da se nešto iz nje razvlači"

Pročitajte i ovo Optužen dvojac Podignuta optužnica za ubojstvo malene Danke: "Svi i dalje krive mene"

Pročitajte i ovo Nevjerojatni prizori VIDEO Bikovi pobjegli u grad rušeći sve pred sobom, ljudi bježali glavom bez obzira