tuča i obilna kiša

Stiže nevrijeme, u dijelu zemlje moguća i tuča: "Budite na oprezu"

Munje u Zagrebu Foto: Boris Kovacev/Cropix
Cijela je Hrvatska pod meteoalarmom, a za pet regija izdano je narančasto upozorenje zbog obilne kiše i grmljavinskog nevremena.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) danas je za pet regija izdao narančasto upozorenje zbog obilne kiše i grmljavinskog nevremena - karlovačku, osječku, kninsku, splitsku i zagrebačku regiju.

Za riječku, gospićku i dubrovačku regiju izdano je žuto upozorenje, no i tu su moguća grmljavinska nevremena. 

"Izraženi, obilni pljuskovi praćeni grmljavinom. Lokalno moguća tuča. Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti i mokrih kolnika.

Meteoalarm u Hrvatskoj Foto:DHMZ

Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini i na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", naveo je DHMZ.

Pročitajte i ovo Ugrožene tisuće ljudi Izvanredno stanje u dijelovima Njemačke: "Ovo još nismo vidjeli, nismo imali šanse..."

Od utorka će vremenske prilike posvuda biti povoljnije, djelomice ili pretežno sunčano i sve toplije. Svakim danom bit će sve stabilnije, što znači da će i šanse za pljuskove iz dana u dan biti manje. Izgledni su još u utorak poslijepodne, a rjeđe u srijedu i četvrtak, kad će biti još više sunčana i suha vremena, najavio je meteorolog Nove TV Darijo Brzoja