Izbori na proljeće

Ivica Puljak dobio je izazivača: "Davor nikad ne igra na dva kantuna"

Ivica Puljak dobio je prvog izazivača. U utrku za gradonačelnika Splita službeno se uključio čelnik splitskog SDP-a Davor Matijević. Što predlaže novi kandidat za splitskog gradonačelnika, provjerila je ekipa Dnevnika Nove TV.

Gotovo cijelo predsjedništvo stranke našlo se na objavi gradonačelničke kandidature.

"Davor nikad ne igra na dva kantuna. Davor je za Split bez finti", rekao je o kandidaturi Davora Matijevića predsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić.

Upravo je Matijević bio žestoki protivnik koalicije SDP-a s Ivicom Puljkom uoči parlamentarnih izbora.

"Često je bilo pitanje, kako to ti Ranko možeš s Davorom zajednički? Ja moram reć, mogu sa SDP-om", rekao je Ranko Ostojić.

"To je bilo moguće samo u SDP-u. Tako da isto kao što su oni poštivali, odnosno prihvatili naš stav, isto tako smo mi prihvatili da su oni gledali širu sliku", rekao je Davor Matijević.

Širu sliku gleda i on uoči lokalnih izbora.

"Kad kažem naši ljudi, ne mislim samo SDP-ovi ljudi. Očekujem da ćemo biti stvarno jedna šira platforma koja će biti pravi predstavnik ljevice", nada se Matijević.

Na desnici MOST je bez prepoznatljivih imena, Domovinski pokret tek treba odlučiti, a Željko Kerum traži novi recept za uspjeh.

"Radimo neka istraživanja, da li će on bolji rezultat postići kao kandidat za gradonačelnika ili možda kao kandidat za župana", rekao je Igor Stanišić, gradski vijećnik Splita.

HDZ već mjesecima odgađa potvrdu svog kandidata.

"Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice grada Splita će vrlo brzo izići s odlukom tko je naš kandidat. Imamo jednu jako lošu gradsku vlast koja praktički nije ostvarila ništa. Nije pokazala viziju, renesansu koju su najavljivali", najavio je Tomislav Šuta, predsjednik gradskog HDZ-a.

"To je upravo ono što smo obećavali, dakle sve što smo, većinu stvari koju smo obećali smo napravili. Neke stvari kao što su gradnja cesta ili priuštivo stanovanje za to zaista treba pomoć države", odgovorio mu je pak aktualni gradonačelnik Ivica Puljak.

"Vlast nije toliko loša, koliko fali toga dosta da se obavi", smatra Vesna.

"Zatvorio je razno-razne trafike po gradu i smatram da to nije poželjno", smeta Andri.

"Možda bi moga ponovno pronać ovu božju česticu, hiksov bozon"; predlaže gradonačelniku Puljku Ivo.

Hoće li se vratiti znanstvenoj karijeri, Splićani će odlučiti na proljeće.

Pročitajte i ovo Sve je krenulo pozivom S bankovne aplikacije koju Hrvati obožavaju skinuli gotovo 200 tisuća eura: "Trebalo im je 23 minute..."

Pročitajte i ovo raste opseg posla Drama u susjedstvu! U bolnicama sve više mladih: "Imamo ljude od 30 godina, a granica je sve niža"

Pročitajte i ovo Ne dopuštaju mu prilaz Cijela Europa strahuje da je ovo ruski trojanski konj: "To je plutajuća megabomba"