Deala

Brod je već šest mjeseci nasukan na hrvatskoj obali: "Sramota, kad se raspadne ostat će tamo zauvijek"

Brod Deala nasukao se kod Raše prije pola godine te je i dalje na istom mjestu. Nakon više obećanja o žurnom uklanjanju, konačno je došlo do obrata. Što bi se s brodom trebalo dogoditi, provjerila je ekipa Dnevnika Nove TV.

I šest mjeseci nakon nasukavanja na ulazu u raški zaljev, brod za prijevoz stoke, koji je plovio pod tanzanijskom zastavom, i dalje leži na rtu Ubac.

"A kemu, a kemu da se žališ? Kemu da kažeš nešto, vidiš da nidan ne dela niš. I opet će biti problem, pa će biti još 6 mjeseci, pa će biti godina dana, i tako ide…jednoga dana će", smatra Rašanin Bruno.

No, kojeg, pitaju se mještani. Obećali su ga, kažu, odsukati u roku od 30 dana, no prošlo je više od pola godine.

"Sramota, sramota da nitko ne... Mislim, nitko ne vodi brigu, ne vode eto, nema interesa", razočaran je jedan od mještana.

Brod star gotovo pola stoljeća oštećen je, polegnut na stijenu, vlasnik ga se odavno odrekao, a egipatska posada vraćena je kući nedugo nakon havarije.

"Ovako se ne radi. Tko nešto napravi, mora preuzeti i odgovornost, i sve dovesti u red. Jer more, samo je jedno, i ako ga zagadimo, to je gotovo. Mora biti lijepo i očuvano", rekao je o svemu mještanin Pino.

Što su još nezadovoljni stanovnici poručili o brodu i što je o svemu reklo resorno ministarstvo, pogledajte u videoprilogu novinarke Dnevnika Nove TV Line Dollar.

Pročitajte i ovo eskalacija sukoba Sjeverna Koreja potvrdila najgore noćne more Ukrajine i njezinih zapadnih savjetnika: "To je u skladu s međunarodnim pravom..."

Pročitajte i ovo NOVI CROBAROMETAR Pogledajte kako bi prošli Milanović i Primorac da su sada izbori: Dnevnik Nove TV donosi i kako stoje HDZ, SDP i ostali

Pročitajte i ovo Čeka se reakcija Dramatični navodi Britanaca: "Crta je prijeđena, ovo je sada potencijalno treći svjetski rat"

 

 

Povezane teme