Odjeci velikog intervjua

Anušić Milanoviću neće ostati dužan, ali on bi to rado u četiri oka

Predsjednik Republike Zoran Milanović u velikom intervjuu Dnevniku Nove TV nije štedio ni Ivana Turudića, ali ni vladajuću stranku. Ne birajući riječi govorio je o nekim HDZ-ovim ministrima, a najviše Ivanu Anušiću - onim s kojim bi oko vojske itekako trebao surađivati. Ministar obrane neće mu ostati dužan.

Bez okolišanja govorio je u Dnevniku Nove TV predsjednik Republike Zoran Milanović o premijeru Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima, između ostalog, ministru obrane Ivanu Anušiću. Prisjetio se njihova odnosa nekad i sad, naime, počelo je pomirljivo i srdačno.

Nisu skrivali idiličan odnos. Čak i kad su pred kamerama Dnevnika Nove TV uhvaćeni u šaputanju. Dvojac nikad nije otkrio koga su ogovarali, ali suradnja je bila obećavajuća. No, zaiskrilo je već na sastancima oko izbora šefa tajne službe.

Anušić je Milanovića u Dnevniku Nove TV čuo, razgovor je gledao, ali na verbalnu paljbu ne odgovara protunapadom, već šutnjom. Tek poručuje da bi to, nakon službenog putovanja, htio učiniti, ali u četiri oka. O političkom dogovoru ovisi i ponovno uvođenje vojnog roka koje je zasad na - čekanju.

Kako je nekad izgledao odnos predsjednika i ministra, što su u međuvremenu jedan (o) drugome izrekli, kao i što je Milanović večer ranije u velikom intervjuu za Dnevnik Nove TV kazao o Anušiću, pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov.

Pročitajte i ovo Snaga Dunava Vodeni val na istoku Hrvatske, neki u kuće mogu samo u čamcima: "Ranije sam spasio, sad nisam ništa mogao"

Pročitajte i ovo Čeka operaciju Barakuda napala Slovenca u šibenskom akvatoriju: "Pitanje je hoće li mu liječnici moći spasiti vid"

Pročitajte i ovo POREZ NA NEKRETNINE Imamo računicu koliko će poreza plaćati mali iznajmljivači, neki gradonačelnici nezadovoljni prijedlogom: "Vlada ne razumije ključnu razliku"