Okupio ministre

Plenković sjednicu Vlade započeo komentarom lijepe vijesti: "To je ocjena našeg ekonomskog zdravlja"

Premijer Andrej Plenković je na početku sjednice Vlade komentirao aktualna događanja.

Premijer Andrej Plenković je sjednicu Vlade započeo uvodnim obraćanjem o aktualnim zbivanjima.

"Najprije da se osvrnemo na sjajnu vijest od petka navečer, kada je jedna od tri agencije podigla kreditni rejting Hrvatske. To je prvi put da je hrvatski kreditni rejting dosegao A razinu. To je ocjena našeg ekonomskog zdravlja i to iz kuta nekoga tko je potpuno neovisan od nas", rekao je.

"Posebno je važno što smo ovaj skok napravili u razdoblju koje je puno kraće nego što je napravila bilo koja država, što je posebna kvaliteta Hrvatske zahvaljujući reformama koje smo poduzimali", dodao je.

Spomenuo je i otvorenje druge cijevi tunela Učka.

"Stara cijev tunela bit će u potpunosti obnovljena, a najavljeno je i desetak novih kilometara autoceste i dva nova viadukta. Time će u potpunosti biti gotov projekt Istarskog ipsilona", najavio je.

Osvrnuo se i na zaključivanje novog izdanja trezorskih zapisa.

"Još jedno uspješno izdanje i, što je najvažnije, signal povjerenja građana u javne financije", ustvrdio je.

Također je olimpijcima i paraolimpijcima čestitao na sjajnim rezultatima.

"Vlada podržava hrvatski sport jer je on važan za Hrvatsku. Sportaši su dobar uzor ponašanja, uzor mladima, i mi ćemo im nastaviti davati potporu", rekao je.

Komentirao je i nominaciju Dubravke Šuice u Europskoj komisiji, koja bi trebala biti zadužena za Mediteran.

"To je izrazito važan novi resor, dobit će i svoju novu opću upravu, a zadržala je i nadležnost za pitanja demografije. Ovo je sjajan portfelj i za nju i za Hrvatsku, prigoda da svojim angažmanom fokusira pažnju EU-a na Sredozemlje", zaključio je Plenković.

U petak će, najavio je, biti održana još jedna sjednica Vlade jer će on idući tjedan biti na zasjedanju Opće skupštine UN-a i velikom samitu o budućnosti. On će zbog toga biti na putu u New Yorku, Chicagu i Los Angelesu.

Na sjednici u petak se očekuje da će ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić predstaviti reformu poreza na nekretnine.

Pročitajte i ovo Suđenje u Francuskoj Stravično priznanje monstruma koji je doveo 50 ljudi da mu siluju ženu

Pročitajte i ovo Priveden na granici U Hrvatskoj ponovo uhićen srpski glumac Sergej Trifunović: Policija objavila razlog