dvojac kazneno prijavljen

Kupovali stan pa ostali bez 450.000 eura i stana

Kupnja stana, ilustracija Foto: Getty Images
Dvojica muškaraca, koji su bili direktori iste tvrtke, kupcima stana u Rijeci naplatili su 450.000 eura, a potom im nisu predali stan niti su im vratili novac. Policija ih sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Policija je kazneno prijavila dvojicu muškaraca, koji su bili direktori iste tvrtke, da su od kupaca stana u Rijeci naplatili 450.000 eura, a potom im nisu predali stan niti su im vratili novac, izvijestili su u utorak iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana koje se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Utvrđeno je kako je prvoosumnjičeni 67-godišnjak tijekom svibnja 2022., kao direktor tvrtke na području Primorsko-goranske županije, potpisao ugovor s dvoje hrvatskih državljana o predujmu za prodaju stana u Rijeci i pritom od od njih uzeo 150.000 eura predujma, koje nije položio na račun tvrtke.

Prvoosumnjičeni je potom napustio poziciju direktora u tvrtki, a oštećene osobe su u lipnju 2023. sklopile kupoprodajni ugovor s novim direktorom, 44-godišnjakom, na osnovi kojega su za stan uplatili dodatnih 300.000 eura. Unatoč sklopljenom ugovoru i uplaćenom novcu te obećanjima da će do kraja prosinca 2023. dobiti novi stan, oštećene osobe do danas nisu u posjedu stana, niti im je novac vraćen.

Obojica osumnjičenika su kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju, a 67-godišnjak i za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, navodi policija.

Pročitajte i ovo NSATU misija UŽIVO Anušić u Saboru optužio SDP da su otkrili klasificirane podatke: "Tu ima posla za SOA-u"

Pročitajte i ovo policijska istraga u tijeku Tragična smrt u bolnici: Objavljeno kada će biti pogreb Ante Ćorušića

Povezane teme