Policija objavila detalje

Mladić na motoru naglo ubrzao i izgubio kontrolu: Sletio je u kanal i na mjestu poginuo

Ilustracija Foto: Josip Bandic/Cropix
Još jednom smrću na cestama počeo je još jedan vikend.

U slijetanju s ceste na izlasku iz Vinkovaca u petak navečer poginuo je 20-godišnji motociklist iz Jarmine nedaleko Vinkovaca.

Očevidom je utvrđeno da je mladić uzrokovao prometnu nesreću nepoštivanjem prometnih propisa opisanih u članku 52. stavku 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pročitajte i ovo Investitori mole za strpljenje Projekt težak 30 milijuna eura razljutio mještane jer nije gotov, a sezona je na vrhuncu: "Kada će to biti gotovo, od čega će ljudi živjeti?"

On je u petak oko 20:23 vozeći Kawasaki vinkovačkih registracijskih oznaka ulico Alojzija Stepinca u Vinkovcima iz smjera Jarmine u smjeru Ljeskovačke ulice naglo povećao brzinu postižući pritom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora, i izgubio kontrolu nad motociklom te sletio u cestovni kanal, gdje je tijelom udario u tlo i smrtno stradao.

Njegovo tijelo je prevezeno u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru radi provođenja obdukcije. Promet je navedenom dionicom ceste bio zatvoren do 0,30 sati 6. srpnja.

Pročitajte i ovo Izbori u SAD-u Druga američka revolucija i Projekt 2025: Čak se i Trump, barem javno, odriče kontroverzne grupe

O svim poduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama policija će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a još jednom su opetovali upozorenje da se nepropisna ili neprilagođena brzina te precjenjivanje svojih vozačkih sposobnosti ubrajaju u najčešće greške vozača motocikala i mopeda zbog kojih stradavaju u prometu.

Stoga, ponovno upozoravaju vozače motocikala i mopeda da se, u cilju vlastite sigurnosti, pridržavaju prometnih propisa.