Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoki kazneni sud odlučio

Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr)
Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Damir Škaro pravomoćno je osuđen zbog silovanja i spolnog uznemiravanja poslovne tajnice na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci.

Visoki kazneni sud odbio je žalbe državnog odvjetnika i optuženika Damira Škare (65) te mu je potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Time je Škaro pravomoćno osuđen zbog počinjenja kaznenog djela silovanja i spolnog uznemiravanja poslovne tajnice na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju dvije godine i šest mjeseci.

Škaro je bivši čelnik AK-a Siget, bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač boksačke olimpijske medalje.

Pročitajte i ovo Škarina žrtva - 2 Pozvala žene da prijave nasilje Žrtva Damira Škare za Dnevnik Nove TV: "Kad sam čula njegov glas, meni je doslovce pozlilo"

Suđenje mu je počelo u rujnu 2020., kada je zanijekao krivnju. Prema optužnici, silovanje je počinio u kolovozu 2019. godine.

Priču je pokrenula redakcija Provjerenog, kojem je žrtva zlostavljanja ispričala svoje potresno svjedočanstvo.

Za prvo kazneno djelo, spolno uznemiravanje, dobio je osam mjeseci, a za silovanje dvije godine. Sud mu je to preinačio u jedinstvenu kaznu od dvije godine i šest mjeseci zatvora. Škari je bilo naloženo plaćanje 3878 eura sudskih troškova, a u kaznu mu je bilo uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 4. rujna do 24. listopada 2019. godine. U kaznu će mu se uračunati i razdoblje koje je proveo u pritvoru, objašnjeno je tijekom izricanja presude.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) ISPOVIJEST U PROVJERENOM Damir Škaro proglašen krivim za silovanje

Škaro je osumnjičen za spolno zlostavljanje u prostorijama AK-a Siget. Samo nekoliko sati nakon što ga je žrtvina liječnica policiji prijavila za silovanje Damir Škaro žrtvi je poslao prijeteće poruke. Nudio joj je i pozamašan iznos za šutnju, a onda je otišao u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima. Uhićen je pri ulasku u Hrvatsku 12. kolovoza 2019.

Škarina žrtva za emisiju Provjereno Nove TV opisala je način na koji ju je seksualno zlostavljao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene