Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogu biti katastrofalni

Zemlji prijeti oko 1.000 fatalnih asteroida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 1.000 asteroida dovoljno velikih da uzrokuju katastrofalnu štetu ako udare u Zemlju nalaze se relativno blizu našeg planeta, objavila je u srijedu NASA, nakon završetka projekta 'Spaceguard' (svemirska straža).

Američki Kongres zadužio je NASA-u da prati sve asteroide koji mogu biti opasni za Zemlju. NASA je, koristeći se teleskopom WISE, procijenila da u našem sustavu ima oko 20.000 kometa i asteroida s promjerom većim od 140 metara koji mogu biti opasni za Zemlju.

Pročitajte i ovo Vesta, jedan od najvećih asteroida u Sunčevu sustavu, jednake je veličine kao angrit za koji se vjeruje da je izvor vode na Zemlji (Foto: NASA) Puno ranije nego što se mislilo Otkriveno: Kada se i kako voda pojavila na Zemlji Youtube screenshot 2002 AJ129 Nova potencijalna opasnost: Asteorid veličine Burj Khalife približava se Zemlji

>> Nove prijetnje čovječanstvu!

Nebeska tijela promjera između 140 i tisuću metara mogu uništiti cijelu jednu regiju, a ako bi u Zemlju udarila tijela veća od tih, i šteta bi bila višestruko veća, objašnjava astronomkinja Amy Mainzer iz NASA-ina laboratorija Jet Propulsion u Pasadeni. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene