Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rani predak T. Rexa

VIDEO: Otkriće iz 'zore' dinosaura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina znanstvenika pronašla je ostatke jednog od najstarijih dinosaura.

Američki i argentinski paleontolozi i geolozi su u argentinskoj pokrajini San Juan pronašli ostatke dinosaura za kojeg se vjeruje da je živio prije 230 milijuna godina. Ova pokrajina i inače je poznata po otkrićima fosila, a radi specifičnog izgleda krajolika San Juan je prozvan i 'Dolinom mjeseca'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''To je jedinstveno'' Njegova smrt bila je upečatljiva: Otkriven ogromni dinosaur koji je harao sjeverom Italije Slika nije dostupna Paleontolozi pronašli ostatke Veliko otkriće argentinskih znanstvenika: "Riječ je o potpuno novoj vrsti, živjela je na području gdje je ne biste očekivali"

>> Prvi dinosauri bili su mali kao mačke

>> T-Rex je bio kanibal

Zbog razdoblja u kojem je ovaj dinosaur živio, znanstvenici su ga prozvali Eodromaeus, što bi se s latinskog jezika moglo prevesti kao 'trkač u zoru'. 'Taj naziv smo mu dali jer on datira iz zore postojanja dinosaura', objasnio je voditelj istraživanja Ricardo Martinez.

Eodromaeus je bio mesožder, a mogao bi biti rani predak najpoznatijeg od svih dinosaura, Tyrannosaurus Rexa. Kretao se na dvije noge, težio je između 4 i 7 kilograma, imao oštre zube i dugački rep. Znanstvenici su uspjeli pronaći gotovo cijeli kostur 230 milijuna godina starog dinosaura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene