Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na 120 dana

Tražite posao? NASA traži kušače svemirske hrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tražite li posao, a oduvijek ste htjeli postati astronaut ili pak volite jesti ovo je zanimljiva prilika za vas. Naime, NASA traži kušače hrane.

Svemirska agencija traži kandidate koji bi jeli hranu za austronaute. Kandidatima bi se posluživala svemirska hrana tijekom simuliranog puta na Mars. U ponudi su suha instant hrana i konzervirana hrana.

Pročitajte i ovo Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni

Cijelo vrijeme znanstvenici će bilježiti njihove reakcije na hranu poput brašna, šećera i sušenog mesa, a cilj istraživanja je okriti koju hranu ljudi vole konzumirati tijekom dužeg perioda.

>> Leži li ključ života na Marsu u novootkrivenom jezeru Vostok na Antarktici?

Istraživači sa sveučilišta Cornell i Hawaii-Manoa zbog toga traže šest osoba koje bi jele svemirsku hranu i nosile svemirska odijela tijekom 120 dana na protoku lave Havajima.

Od ispitanika se traži diploma prvostupnika iz strojarstva, biologije ili fizike, matematike ili računalnih zanosti te je potrebno profesionalno iskustvo. Pušači i osobe koje ne govore engleski ne dolaze u obzir, a kandidati koji prođu ići će na dvotjedni trenig za koji će, ukoliko ga uspješno odrade, dobiti 5.000 dolara.

Prijave traju do 29. veljače.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene