Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema više izbora!

Timeline postaje obavezan za sve!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kroz sljedećih nekoliko tjedana Timeline će postati obavezan za sve korisnike Facebooka

Kada je Mark Zuckerberg predstavio Timeline mnogi su korisnici negodovali jer su smatrali da je ovim novim načinom prikaza našeg profila Facebook dodatno ugrozio privatnost pa smo na raznim internetskim stranicama i forumima mogli pročitati komentare poput 'kada Timeline postane obavezan, ugasit ću svoj profil na Facebooku'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preuzeli 'Timeline'? Facebook će se na sudu boriti za 'Timeline'? Slika nije dostupna Novi Timeline Facebook se ponovno mijenja!

Oni koji i dalje tako razmišljaju mogli bi zaista početi razmišljati o gašenju svojih profila jer su iz ove kompanije na svom blogu jučer najavili da će Timeline kroz sljedećih nekoliko tjedana postati obavezan za sve korisnike.

Prilikom predstavljanja Timelinea Zuckerberg je rekao da će on prikazivati 'priču naših života' te će na njemu kronološki biti prikazani događaji, fotografije i videozapisi – ovakav je način prikaza vrlo atraktivan i puno zanimljiviji u odnosu na stare profile, a usprkos navedenoj zabrinutosti mnogih korisnika za privatnost, sve se funkcije na njemu mogu podešavati i time zaštititi svoje podatke.

Timeline možete aktivirati i prije nego to postane obavezno – potrebno je otići na ovu stranicu i kliknuti 'Get Timeline' ili možete čekati da vam se pojavi obavijest na glavnoj stranici u kojoj vas ekipa iz Facebooka upozorava da se stari profil više ne može koristiti te je vrijeme za prelazak na novi način prikaza profila.

U oba slučaja korisnici će prvo imati testni sedmodnevni period tijekom kojeg će moći istražiti sve mogućnosti Timelinea (tijekom tog vremena njihovi prijatelji i dalje će vidjeti samo stari profil) te će se nakon toga ova opcija automatski aktivirati, a tko želi moći će ga aktivirati i prije isteka tog roka od tjedan dana.

Timeline će vam omogućiti brojne nove mogućnosti te će profili sada izgledati puno atraktivnije, a zahvaljujući Open Graph programu na ovoj društvenoj mreži sada će se moći pokretati i brojne aplikacije.

Prije nego pokrenete Timeline savjetujemo da pročitate i naš vodič o zaštiti privatnosti na Facebooku i sigurnom korištenju aplikacija. Naime, jedan od velikih problema prilikom aktiviranja aplikacija jest što se postavke privatnosti za dijeljenje podataka namještaju samo jednom pa ako ih je korisnik slučajno namjestio na 'public', svako njegovo korištenje aplikacije bit će vidljivo svima.

Jeste li već aktivirali Timeline ili ćete koristiti stari profil sve dok Timeline ne postane obavezan? 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene