Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema više klasa

Zrakoplov budućnosti: Panoramski pogled i virtualni golf

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeći europski proizvođač civilnih aviona, koncern Airbus, objavio je kako su napravili kabinu budućnosti. Airbusovi su inženjeri napravili virtualni koncept kabine kako bi pokazali neke inovacije i tehnologije koje će u potpunosti promijeniti iskustva putnika.

Prva, poslovna i ekonomska klasa postaju prošlost. Njih će zamijeniti personalizirane zone koje će nuditi fleksibilniji i primjereniji načini opuštanja, interaktivnosti ili radnog prostora. Putnici će sami birati što žele. U Interaktivnoj zoni će se moći družiti u baru ili igrati video i vitrualne igrice, a oni koji žele mir i tišinu moći će izabrati Zonu za relaksaciju.

Pročitajte i ovo Zrakoplovna nesreća u Argentini Dvije osobe poginule VIDEO Srušio se borbeni avion: Pilot pokušao izvesti vratolomiju, a onda je sve krenulo nizbrdo Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb

Napredak tehnologije znači da će putnici 2050. godine moći:

- novom tehnologijom putnici će pritiskom na gumb imati panoramski pogled
- uz pomoć bežične digitalne tehnologije moći će sa svog sjedala nazvati ili uspostaviti video vezu s bilo kim u svijetu
- moći će se potpuno izolirati od drugih putnika uz pomoć 'holografske čahure'
- moći će promijeniti veličinu i oblik sjedala kako bi što udobnije putovali

Iako je Airbus s ovime otišao 40-ak godina u budućnost, neki od ovih izuma mogli bi se početi koristiti i ranije.

Središnji dio svakog zrakoplova će biti 'neuronska mreža' bazirana na ljudskom živčanom sustavu. Ta će se mreža povezivati sa svakim putnikom u zrakoplovu posebno i nuditi mu sve gore navedene usluge prilagođene njegovim potrebama i raspoloženju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene