Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda najtoplija ikad

Izjednačen rekord: 2010. je topla kao i 1998. godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tekuća godina po visokim temperaturama zabilježenima na globalnoj razini, do današnjeg dana istovjetna je 1998. godine.

Od siječnja ove godine do kraja kolovoza, kombinirana temperatura mora i kopna u prosjeku iznosi 14,72 stupnja Celzijusa, što je identično istom razdoblju 1998. godine, prema National Oceanic and Atmospheric Administrationu (NOAA).

Pročitajte i ovo Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi Saharski pijesak stigao do Hrvatske Objavljene satelitske snimke Saharski pijesak stigao u Hrvatsku: "Atmosfera u dijelovima zemlje bit će zamućena"

>> Godina 2010. dosad najtoplija ikada!

U NOAA vjeruju kako je početkom godine oceanski fenomen, kojeg su znanstvenici nazvali El Nino, znatno pridonijelo zagrijavanju pacifičkog oceana u ekvatorijalnom pojasu te kako je utjecao temperature u tropskim regijama tijekom ožujka. U drugoj polovici godine, El Nina je zamijenila La Nina, koja hladi površinu oceana i globalno snižava temperaturni prosjek.

Ovogodišnje ljeto stiglo je i na drugo mjesto svih vremena po toplini, sa 16,28 stupnjeva Celzijusa, a veću je prosječnu temperaturu imalo samo ljeto 1998. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene