Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godište

Godina 2010. dosad najtoplija ikada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo polugodište 2010. godine najtoplije je otkako se mjere temperature zraka.

U prvih šest mjeseci, 2010. je bila toplija od 1998. godine, dosadašnje rekordne u istom razdoblju, za 0,02 stupnja Celzijeva, izjavio je šef klimatske analize američkog Nacionalnog središta za klimatske podatke NCDC-u Jay Lawrimore.

Pročitajte i ovo Pljuskovi i grmljavina U popodnevnim satima Upaljen meteoalarm: U četiri regije opasnost od grmljavinskih nevremena Ilustracija Vremenska prognoza Vikend kuca na vrata: Mogao bi biti poseban - stiže snijeg? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić

>> Europu zahvatile paklene vrućine

>> VIDEO: Rusijom haraju povijesne suše

Temperature znatno više od uobičajenih zabilježene su u velikim dijelovima Kanade, Afrike, u području tropskih mora i u dijelovima Bliskog istoka. Tako je Izrael suočen s najdužom i najtežom sušom od 1920-ih godina. U Britaniji je bilo najmanje oborina od 1929. godine. Arktički ledeni pokrov u lipnju je bio najtanji u povijesti.

No, to još uvijek ne znači da će 2010. biti i ukupno najtoplija ikada jer postoji mogućnost pada temperatura u drugom dijelu godine kao što se dogodilo 1998. Ukupno gledajući, dosad je najtoplija bila 2005. godina. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene