Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekujemo Kindle tablet

iPad napokon dobiva pravu konkurenciju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amazon bi uskoro trebao predstaviti svoje tablete koji bi mogli ugroziti dominaciju Applea i iPada

Posljednjih mjeseci često se pisalo o ulasku Amazona na tržište tableta, a posljednje informacije DigiTimesa kažu da njegovo predstavljanje možemo očekivati već u kolovozu ili najkasnije tijekom rujna. Brojni su analitičari na internetskim stranicama već zaključili da bi Amazonov ulazak na ovo tržište predstavljao do sada najveću konkurenciju Appleu i njegovom iPadu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očekujemo ga krajem veljače iPad 3 stiže na rođendan Stevea Jobsa?! Slika nije dostupna Testiranje kreće u listopadu iPad 3 stiže početkom sljedeće godine

Iako službenih informacija nema, glasine govore da bi ova kompanija mogla predstaviti čak dva modela – jedan sa sedam inčnim, drugi s deset inčnim ekranom. Manji model, nagađa se, radio bi na Nvidijinoj Tegra 2 platformi, dok bi deset inčni model, kada se pojavi na tržištu, trebao biti hardverski najnapredniji tablet koji će raditi na Tegra 3 platformi s četverojezgrenim procesorom.

No, za razliku od većine drugih tableta koji Appleovom iPadu konkuriraju hardverskim specifikacijama i cijenom, Amazon ima još jednu kartu u rukavu – to je širok raspon usluga koje već nude milijunima korisnika i koje bi trebali implementirati u svoja tabletna računala.

Tako je ova kompanija već predstavila vlastiti Android App Store putem kojeg prodaje aplikacije namijenjene Androidima, zatim ima veliku ponudu e-knjiga i časopisa u Kindle Storeu te prodaju glazbu i filmove, a što je također jako bitno, imaju i milijune zadovoljnih korisnika.

Analitičari vjeruju da bi, s obzirom da Amazon prihod ostvaruje prodajom sadržaja pa im zarada na hardveru nije toliko bitna, cijena njihovih tableta mogla biti manja u odnosu na konkurenciju – od 350 ili 400 dolara, čime bi automatski postali zanimljivi velikom broju korisnika kojima su današnji tableti preskupi.

Atraktivan hardver, niže cijene i veliki raspona usluga trebali bi biti dobitna kombinacija za Amazon kojom bi u budućnosti mogao zauzeti značajan dio ovog tržišta, a nadajmo se, možda i srušiti cijene konkurentskih uređaja. Iako su sve informacije tabletima ove kompanije za sada glasine, znakovito je da je tijekom svibnja na pitanje o potencijalnom Amazonovom ulasku na ovo tržište CEO ove kompanije Jeff Bezos rekao: 'stay tuned'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene