Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testiranje kreće u listopadu

iPad 3 stiže početkom sljedeće godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi model Appleovog tableta imat će ekran veće rezolucije te bi trebao raditi na novom A6 procesoru

Dok s nestrpljenjem očekujemo najavu nove verzije iPhonea, što bi se trebalo dogoditi negdje početkom rujna, na internetu su se pojavile informacije vezane uz nasljednika iPada 2.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna iPhone 5S Najprodavaniji telefon na svijetu je... Slika nije dostupna Novi iPadovi i Macovi Apple predstavlja nove proizvode: Evo što možemo očekivati

Prema informacijama koje je objavio Wall Street Journal, a koje stižu iz 'pouzdanih izvora' Apple je već naručio komponente za svoj novi tablet te bi njegova testna proizvodnja trebala bi početi već u listopadu. Isti izvori kažu da će iPad 3 imati ekran dijagonale 9,7 inča koji će imati veću rezoluciju u odnosu na iPad 2 pa bi umjesto dosadašnjih 1024 x 768 piksela, Appleov novi tablet trebao imati rezoluciju od 2048x1536 piksela.

Apple je navodno za četvrti ovogodišnji kvartal naručio proizvodnju 1,5 milijun komada iPada 3, a njegovo predstavljanje i pojavljivanje na tržištu očekuje se početkom sljedeće godine, no točan datum još nije poznat.

Za razliku od nasljednika iPhonea 4 o kojem se piše već duže vrijeme i o kojem smo do sada čuli brojne glasine i opcije koje bi trebao imati, o iPadu 3 trenutno nema previše informacija.

Jedino o čemu se do sada pisalo jest spomenuti ekran veće rezolucije te novi procesor – riječ je o A6 procesoru koji bi trebao biti brži (nije poznato hoće li imati dvije ili čak četiri jezgre) te bi ga trebala proizvoditi kompanija TSMC. S obzirom da se (trenutno) ne spominju nikakve revolucionarne opcije koje bi trebao imati iPad 3, za pretpostaviti je da će se većina noviteta odnositi na nadogradnje i poboljšanja postojećih opcija.

Tako možemo očekivati npr. bolje kamere i stereo zvučnike, a ne bi imali ništa protiv da se poveća i količina memorije pa da početni model ima 32GB prostora za pohranu podataka i da se prodaje po cijeni od 499 dolara, a tko zna, možda nas Steve Jobs ipak iznenadi i predstavi nešto potpuno novo zbog čega će ljubitelji ove kompanije ponovno danima čekati u redovima ispred trgovina.

U Appleu se nadaju da će s iPadom 3 zadržati veliku prednost u odnosu na druge kompanije koje u posljednje vrijeme imaju velikih problema pa tako Samsungu prijeti zabrana prodaje njegovih tableta u Europi (zbog Appleove tužbe), dok je HP odustao od daljnjeg razvoja TouchPada tako da bi iPad, uz poneki izuzetak, mogao ostati bez prave konkurencije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene