Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brak ili online igre?

Igranje online igara loše utječe na brakove!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provedeno istraživanje pokazalo je ono što znamo – previše igranja (online) igara nije dobro za brak i vezu, osim ako u igrama ne uživaju i žena i muž

Istraživanje znanstvenika s Brigham Young Universityja dokazalo nam je ono što manje-više svi znamo, a neki su i iskusili u praksi – previše igranja online igara ne utječe dobro na veze i brakove.

Pročitajte i ovo Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka Ilustracija Dirljiva priča U braku su 63 godine, sve su radili zajedno, ali ovo nisu očekivali: "Kad nitko ne gleda, tata se šulja u maminu sobu"

Ovo je istraživanje provedeno među parovima od kojih samo jedan supružnik ili oboje igraju online role-playing igre (poput popularnog World of Warcrafta) te je pokazalo da čak 75 posto supružnika koji ne igraju ove igre žele da njihovi bračni partneri više vremena posvete njihovoj vezi i braku, a manje igranju.

Kao što se to može pretpostaviti, u vezama sa samo jednom gamerom, u 84 posto slučajeva gameri su muškarci, dok u brakovima u kojima muž i žena igraju video igre, u 73 posto slučajeva više igraju muškarci.

No, zato su zadovoljni oni parovi u kojima i muž i žena igraju online role-playing igre te njih čak 76 posto smatra da je igranje imalo pozitivan utjecaj na njihov brak. Neki ispitanici kažu da zajedničko igranje nekih zabavnih igara može ojačati vezu i odnos između supružnika, no sve ovisi o tome kakva je igra, koliko vremena provode igrajući te kako igranje utječe na druge stvari – posao, spavanje i slično.

Neil Lundberg, profesor s ovog sveučilišta koji je radio na ovom istraživanju kaže da je 'opće poznato' da mnogi parovi imaju problema oko igranja video igara, pogotovo u slučajevima kada muževi provode puno vremena igrajući igre te tako zapostavljaju žene, što negativno utječe na brak.

Na Ars Tehnici ipak upozoravaju da se ne može za probleme u braku optužiti samo igranje online igara, već napominju da su takvi problemi česti kod bračnih parova s 'visokom razinom individualnih aktivnosti' koje obavljaju bez supružnika poput sportskih aktivnosti, sudjelovanja u nekim organizacijama i drugim aktivnostima koje oduzimaju puno vremena.

Dakle, kada je jedna osoba u vezi ili braku često posvećena nekim 'svojim' stvarima, u koje nije uključen bračni partner, takve stvari mogu dovesti do problema i svađa u braku, a igranje online igara samo je jedna od brojnih takvih individualnih aktivnosti.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene