Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kao da Bilić bira tko će igrati za Brazil'

Hrvatski fizičar Davor Pavuna u timu Baracka Obame

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvastki fizičar Davor Pavuna nalazi se u timu američkog predsjednika Baracka Obame. Minsitar energetike Steven Chu imenovao ga je za recenzenta projekta u američkom ministarstvu energetike, objavio je Jutarnji list.

Dr. Davor Pavuna već je sudjelovao u evaluaciji projekata za američku Nacionalnu zakladu za znanost, za EU, Kanadu i Koreju, a 23. veljače u Washintonu će imati prvi sastanak oko recenzija projekata i izbora centara izvrsnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nude pomoć u stanovanju Širi se nova prijevara mailom, oglasilo se i Ministarstvo rada: "Savjetujemo da poruku obrišete" Suđenje Hrvatima u Zambiji Veleposlanik stigao kod njih Hrvati u Zambiji ni ovaj tjedan neće pred sud: Ministarstvo objavilo nove informacije, jedna posebno upada u oči

'To je za mene velika čast. Laički rečeno, to je kao da selektor brazilske nogometne reprezentacije izabere Slavena Bilića za savjetnika prilikom izbora igrača' rekao je 57-godišnji dr. Pavuna, piše Jutarnji list.

'Recenziranje projekata za DOE bit će golemi izazov jer riječ je o avangardnim istraživanjima koja, među ostalim, uključuju nove materijale, visokotemperaturnu supravodljivost, tzv. zelenu energetiku i zelene tehnologije. Ta bi istraživanja trebala dovesti do nove energetske paradigme u svijetu', kaže dr. Pavuna koji je diplomirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao je na Sveučilištu Cambridge.

Novi američki ministar energetike poznat je po angažmanu u borbi protiv klimatskih promjena te ističe nužnost okretanju obnovljivim izvorima energije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene