Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Za nepropustiti

Evo kako izgleda orgazam u ženskom mozgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina ljudi poznaje osjećaj orgazma, no jeste li se ikad upitali kako orgazam vizualno izgleda.

Zahvaljujući timu znanstvenika sa Sveučilišta Rutgers, sada možete vidjeti i kako orgazam izgleda u vašem mozgu, odnosno da budemo precizniji, ženskom mozgu.

Pročitajte i ovo Mozak (Dnevnik.hr) Kortizol je kriv za sve Stres utječe na poteškoće s pamćenjem i smanjuje moždani volumen Slika nije dostupna Svjetski dan moždanog udara Prvi uzrok invalidnosti i drugi uzrok smrtnosti u Hrvatskoj: Bolest koja se može spriječiti ako se prepoznaju simptomi

Za 'pokusnog kunića' prijavila se 54-godišnja seks terapeutkinja Nan Wise, koju su znanstvenici prikopčali na aparat za magnetsku rezonancu.

Wise se prilikom toga stimulirala, a skener je čitavo to vrijeme pratio rad njezinog mozga i bilježio sve fotografijama, svake dvije sekunde, prenosi Guardian. Profesor Barry Komisaruk i njegov tim spojili su fotografije u animirani film, prvi takve vrste u svijetu.

U projektu, međutim, nije sudjelovala samo jedna žena, koja je o iskustvu postizanja orgazma dok ste prikopčani na magnetsku rezonancu. 'Ako ste ikad proveli malo vremena u tom aparatu, činit će vam se kao nemoguće', napisala je Kayt Sukel na svojem blogu.

Ono što video pokazuje jest pojedine dijelove mozga i njihovu zasićenost kisikom. Što su boje jarkije, odnosno žuće, to je osoba bliža orgazmu. Znanstvenici se nadaju kako će im ovo istraživanje pomoći u razumijevanju reakcije ljudskog tijela na užitke u cijelosti. Video u cjelosti možete pogledati OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene