Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas oko 16:30

Asteroid veličine autobusa danas prolazi blizu Zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mali asteroid proći će u petak vrlo blizu Zemlje, na oko jedne šestine udaljenosti Mjeseca, no ta svemirska stijena ne predstavlja opasnost za planet, objavili su znanstvenici američke svemirske agencije NASA.

Novopronađeni asteroid 2012 BX34, koji je veličine gradskog autobusa, proći će 59.000 kilometara od Zemlje danas oko 16:30 sati po srednjoeuropskom vremenu, objavili su astronomi NASA-inog programa praćenja asteroida, prenosi astronomski portal Spaceweather.com.

Pročitajte i ovo Ilustracija Autobus je na pregledu Policija objavila detalje strašne nesreće kod Čazme: S ceste sletio autobus pun djece, dvoje u bolnici ZET-ov autobus u plamenu Glavni kolodvor VIDEO Na kolodvoru planuo ZET-ov autobus, istraga u tijeku

>> Zemlji prijeti oko 1.000 fatalnih asteroida

Svemirska stijena promjera je oko 11 metara i premala da bi bila prijetnja Zemlji. 'Ona kroz našu atmosferu ne bi prošla netaknuta, ako bi se usudila probati', objavili su na Twitteru znanstvenici programa Asteroid Watch, koji je dio NASA-inog Laboratorija za mlazni pogon u Pasadeni, u Kaliforniji.

Asteroid 2012 BX34 će proletjeti na 17 posto udaljenosti Zemlje i Mjeseca. Mjesec kruži oko Zemlje na prosječnoj udaljenosti od oko 386,000 km. Prolazeći tako blizu Zemlji, asteroid će ponuditi iskusnim astronomima amaterima veliku predstavu, ako su na pravoj lokaciji i imaju dobru opremu.  (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene