Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriće u Africi

Našli dovoljno vode za 400 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U najsušoj zemlji Subsaharske Afrike, Namibiji, otkrivena je velika količina vode, a otkriće bi moglo značiti velike pomake u dostupnosti vode za građane, ali i u agrokulturi.

Procjene govore da bi novi izvor mogao zadovoljavati sve potrebe stanovnika sjevera ove zemlje idućih 400 godina, ukoliko potrošnja značajno ne naraste. Znanstvenici kažu da je voda stara do 10 000 godina, ali je čišća od mnogih suvremenih izbora, prenosi BBC. Ono što ih brine jest opasnost od ilegalnog bušenja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov Ilustracija u začaranom krugu Europi prijeti velika kriza: Oko ovog bi se mogao voditi i rat, sukobi su već počeli

>> Izmislio tuširanje bez vode!

„Ako ljudi ne slušaju naše upute o tehničkim uvjetima za bušenje do vode, to bi moglo dovesti do miješanja sa slanom vodom u bazenu iznad ovog, što bi je onečistilo“, kaže Martin Quinger s Njemačkog instituta za geoznanost i prirodne resurse.

>> Ključ za spas Afrike je pod nogama stanovnika!

U tom području živi 800 000 ljudi, a voda koju piju stiže im 40 godina starim kanalom iz sada već oskudnog izvora na granici s Angolom. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene