Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moderna operacija

U Klinici u Lovranu ugrađena nova vrsta proteze ramena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjaci Klinike za ortopediju u Lovranu uveli su ovih dana modernu operacijsku metodu te su ugradnjom nove vrste proteze ramena prvi u Hrvatskoj bolesnicima omogućili još brži oporavak, priopćila je danas te klinika.

Kako ističu u Klinici za ortopediju u Lovranu, riječ je o minimalno invazivnoj operacijskoj tehnici namijenjenoj mlađim pacijentima s degenerativnim promjenama zgloba ramena, a kao prednost te nove tehnike navode mali operacijski rez (mala resekcija kosti i zgloba, bez koštanog cementa), što omogućuje brži oporavak bolesnika.

Dodaju da je ta proteza ugrađena 50-godišnjoj pacijentici s obostranom aseptičkom nekrozom glave nadlaktične kosti, koja je već drugi dan nakon operacije sama dizala ruku u koju se vratilo 50 posto funkcije uz minimalne bolove.

"Klinika za ortopediju u Lovranu time je još jedanput otvorila prostor inovativnim tehnikama u ortopedskim operacijama držeći korak s europskim klinikama", ističe se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera

>> Njemačka: Izvadili joj tumor od 28 kilograma!

Inače, u Klinici za ortopediju u Lovranu na godinu se redovito obavi oko 1600 endoprotetskih zahvata (najviše umjetnih kukova i koljena), a operacije se većinom obavljaju minimalno invazivnim tehnikama koje omogućavaju da pacijent ustane već drugi dan nakon operacije uz znatno kraće vrijeme potrebno za potpuni oporavak i povratak svagdanjim aktivnostima.

Klinika najavljuje da će do kraja godine u redoviti operativni program uvesti i umjetni zglob gležnja, čime će ukočenost gležnja polako postati prošlost. Klinika ističe da će ta operacija biti iznimno važna fizički aktivnim ljudima te da će im omogućiti neometanu funkciju stopala. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene