Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno!

Njemačka: Izvadili joj tumor od 28 kilograma!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački liječnici izvadili su tumor težak 28 kg iz tijela pacijentice koju su prvo bili proglasili pretilom, doznaje se u petak od sveučilišne klinike u Dresdenu koja je izvela operaciju.

Zahvat kojim su njemački liječnici izvadili tumor težak 28 kilograma učinjen je početkom listopada, a trajao je osam sati, uredno je protekao, pacijentica se dobro osjeća i hoda uz pomoć štaka, rekao je glasnogovornik klinike.

Pročitajte i ovo Medicina Velika stvar U Hrvatsku je stigla najveća svjetska senzacija iz područja medicine - robotski par Da Vinci i Mona Lisa Ilustracija Žalila se na bolove Nevjerojatan slučaj: Ženi u Koprivnici operirali tumor, pa četiri godine kasnije u Njemačkoj otkrili zašto još ima bolove

>> Istraživanje: Najteže bolesni previše vjeruju u kemoterapiju

Takozvani "borderline" tumor (tumor granične malignosti) veličine 60 x 50 cm nalazio se na jajniku pacijentice koja se nevjerojatno brzo debljala. Njezin je liječnik naglo debljanje pripisao dijabetesu i nedovoljnom kretanju te joj odredio dijetu. Kad više zbog veličine tumora nije mogla stajati, njezina je kći zatražila drugo liječničko mišljenje te je rendgenska snimka omogućila donošenje ispravne dijagnoze.

Tumor je bio toliki da su trebala kolica za njegov transport iz operacijske dvorane, dodao je glasnogovornik. Pacijentica je tijekom operacije izgubila 40 kg i rekla je da je "iznimno sretna". "Nemam riječi kojima bih mogla zahvaliti liječnicima, sada sam druga osoba", rekla je, kako prenosi njemačka agencija dpa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene