Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Paracetamol kod djece izaziva astmu?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haraju prehlade i viroze, što je užas za svakog roditelja predškolskog ili školskog djeteta. Kad dijete dobije temperaturu, ona mu se najčešće skida paracetamolima.

No, velika međunarodna studija na 200 tisuća djece, koordinirana s novozelandskog instituta, pokazala je da ukoliko djetetu jednom na mjesec date lijek za snižavanje temperature, za čak tri puta ste povećali mogućnost da dobije astmu!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bolest kao štit? Astmatičari se rjeđe zaraze koronavirusom. Stručnjakinja objasnila i zašto: "To je znanstveno dokazano" Slika nije dostupna Savjeti za zdravlje Svoj krevet večeras ćete dijeliti s 10 milijuna ovih

Mišljenja liječnika su podijeljena. I dok jedni smatraju da nema prave alternative ovom lijeku, drugi se ne zabrinjavaju rezultatima istraživanja smatrajući ih irelevantnim.

Kad je temperatura ispod 38,5 stupnjeva uvijek je treba skidati tuširanjem, hlađenjem i mirovanjem. Kad je pak iznad, brzo treba ići liječniku po paracetamol i nadati se da za koju godinu neće biti potrebni i antiastmatici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene