Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krema i šešir obavezni

Oprez sa suncem: Madeži najopasniji uzročnici tumora kože

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa suncem koje mami na plažu - moramo biti oprezni. Dermatolozi upozoravaju na opasnost sunčevih zračenja za kožu, ali i ističu kako se Hrvati sve više pridržavaju mjera prevencije. Istražili smo jesu li nam plaže prepune i u vrijeme kada bi sunce trebalo izbjegavati.

Većina Hrvata poznaje priču o kritičnoj satnici sunčeve najjače snage, ali sunce mami, pogotovo kad primjećujete da vam koža ugodno tamni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Porast oboljelih 300 posto Spriječite rak kože: Naručite se na besplatne preglede madeža! Slika nije dostupna Redoviti pregled Spriječite da madež postane ubojica!

Dermatolozi bi kod nas barem ljeti trebali biti u vrhu po broju obavljenih prevencijskih pregleda. I zaista, naši ih ljudi sve manje zaboravljaju.

'Moram priznati da u Hrvatskoj raste broj oboljelih od zloćudnih tumora kože, osobito melanoma koji je najzločudniji od svih. Međutim, s godinama smo osvijestili pučanstvo da je potrebno štititi se od sunca', kazala je Mirna Šitum, predsjednica Hrvatskog dermatološkog društva.

Na prepunim plažama, uvjerili smo se, poznaju dermatološke lekcije.

'Ne izlažem se u najgore vrijeme, od 13 do 15 sati i štitim se faktorom 20', kazala je Antonija.

I toga se na hrvatskim plažama pridržavaju. Sa suncem oprezno - kremu i šeširić nabavite sami, a komadić hlada uvijek možete pronaći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene