Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Male promjene u načinu života smanjuju rizik od metaboličkog sindroma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Male promjene u načinu života pomažu u smanjenju abdominalne pretilosti - nakupljanja masnog tkiva u području trbuha - i smanjenju rizika od metaboličkog sindroma, izjavila je dr. Pirjo Ilanne-Parikka iz Finske udruge za dijabetes u Tampereu.

Metabolički sindrom je skupina metaboličkih poremećaja koji se očituju kao inzulinska rezistencija, nakupljanje masnog tkiva u području trbuha, visoka razina kolesterola i povišen krvni tlak.

Pročitajte i ovo Hladna fronta dolazi do Hrvatske Poruke stižu na mobitele Snijeg, olujni vjetar, mećava, zapusi! Civilna zaštita upozorava na veliku promjenu vremena koja stiže noćas Slika nije dostupna Zanimljiva aplikacija ŽIVOT U BROJKAMA Doznajte koliko se svijet promijenio od vašeg rođenja

Ilanne-Parikka i njezini kolege izvijestili su o 15-postotnom smanjenju metaboličkog sindroma i abdominalne pretilosti kod debljih muškaraca i žena srednjih godina nakon provođenja dijete prilagođene svakom pojedincu i preporuka za vježbanje tijekom prosječno 3,9 godina.

Za usporedbu, metabolički sindrom smanjio se za samo 4 posto, a abdominalna pretilost nije se smanjila kod ljudi koji su bili podvrgnuti uobičajenoj dijeti i općenitim savjetima za vježbanje, objavili su znanstvenici u časopisu Diabetes Care.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene