452890
452890
452890
452890
452890

ŽIVOT U BROJKAMA Doznajte koliko se svijet promijenio od vašeg rođenja

  • , 08.10.2016., 17:26
  • Autor:
  • komentara

Sigurno ste se nebrojeno puta zapitali koliko se svijet promijenio od vašeg rođenja. Sada to možete i doznati.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)

1966. godine prosječni životni vijek je bio samo 56 godina. Danas je 72 godine što je povećanje od 29 posto. Također, iste godine, od svakih 1000 novorođenčadi 113 ih je umrlo prije prvog rođendana. Danas umiru 32, što je smanjenje od 72 posto. To su samo neki od globalnih podataka. No, podaci za svaku zemlju su naravno, različiti.

Aplikacija Your life in numbers pomoći će vam da pogledate što se najviše promijenilo u vašoj zemlji od godine vašeg rođenja. Također, dobivene podatke možete usporediti s bilo kojom drugom zemljom na svijetu. Je li život postao bolji? Ili možda gori?

Aplikacija Your life in numbers govori što se promijenilo od dana vašeg rođenja (Screenshot YourLifeInNumbers)

Iako nam se čini da se u primjerice, 40 godina, puno toga promijenilo, većini Hrvata će vjerojatno prvo upasti u oko da su nam u tih 40 godina primanja rasla za nevjerojatnih - 0 posto. Pa kad vas netko pita kako živite možete sretno reći da je demokracija u tih 40 godina porasla za visokih 150 posto. Sjajno, zar ne?

Pogledajte i sami ovdje.

 

 


 

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se