Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neučinkoviti protiv gripe

Alarmantno: Antibiotike godišnje koristi svaki drugi Hrvat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki drugi građanin u proteklih godinu dana uzeo je neku vrstu antibiotika! Alarmantan je to podatak zbog kojeg liječnici na dan svjesnosti o antibioticima upozoravaju: antibiotici liječe bakterijske infekcije, a ne virusne prehlade i gripe!

Zabrinjava i podatak da se većina antibiotika u izvanbolničkoj potrošnji nepotrebno propisuje, a građani polako postaju otporni na njihovo djelovanje. 'Nas medicinare su razmazili, pa smo se usudili biti drastičniji u mnogim granama medicine', objasnila nam je Arjana Tambić Andrašević, iz Sekcije za kontrolu rezistencije na antibiotike, koja dodaje kako je danas teško zamisliti život bez antibiotika.

Pročitajte i ovo Nedostupan lijek - 1 Borba oboljelih od multiplog mijeloma Hrvatska spasonosni lijek ne daje novooboljelima: "Molim vas, odobrite ga! Ako ne za mene, onda barem za nekoga tko će se naći u situaciji u kojoj sam ja" Ilustracija IZVJEŠĆE O NUSPOJAVAMA HALMED objavio u koliko je slučajeva u Hrvatskoj utvrđena veza između cjepiva protiv korone i smrti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene