Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije mekan i podatan'

Zatvorenici će sami praviti toaletni papir?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatvorenici u američkoj saveznoj državi Iowa, uskoro bi mogli biti prisiljeni sami proizvoditi toaletni papir, kako bi pomogli spasiti novac poreznik obveznika, kažu službenici.

Po planu, zatvorenici bi trebali kupiti tonu rola toaletnog papira iz tvornice te ga zatim preraditi, a onda bi krajnji proizvod bile uobičajene role papira.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Medikol Zaposleni imaju 18.050 razloga znati kuda ide njihov novac Slika nije dostupna Osuđen je na smrt 1994. Pogubljen lijekom za eutanaziju životinja

>> Zatvorenicima nude novac da smanje gužvu u zatvorima

>> U zatvor jer je 5-godišnjeg sina napila domaćom rakijom

Zatvorski službenik Al Reiter je izjavio kako takav toaletni papir nije 'mekan i pahuljast', ali je zasigurno 'prihvatljiv'. Zatvorenici u Iowi, već proizvode i prodaju sve od namještaja i odjeće do isklesanih drvenih igračaka.

Predmet 'visoke potrošnje'

Ovim planom, moglo bi se spasit oko 100 tisuća dolara godišnje, a direktor Instituta za zatvore u Iowi, rekao je kako bi državno zakonodavstvo moralo potvrditi ovu ideju unutar mjesec dana, prenosi BBC. 'Naš je cilj pronaći nove stvari koje možemo učiniti, a eto, toaletni papir je svakako predmet visoke potrošnje', rekao je Roger Baysden.

Možda je ovu temu najbolje zaključiti izjavom sa početka priče, jednog od službenika u zatvoru Anamosa, Ala Reitera: 'Ako pogledate u ovaj toaletni papir, te ga usporedite sa onim što ga kupujete u marketima, rekli biste, dobro, ovo baš i ne izgleda kao toaletni papir. Nije mekan niti podatan, ali država ti govori da je ovo prihvatljiva rola papira za tebe'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene