Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski program imigracije

Zatvorenicima nude novac da smanje gužvu u zatvorima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strani silovatelji i pljačkaši koji pristanu da dio svoje zatvorske kazne provedu u svojoj domovini, od britanskih vlasti dobiti će 1,500 funti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas rata Kakva je sudbina ukrajinske djece deportirane u Rusiju? "Ti si Rus i govoriš ruski. Zaboravit ćeš sve što je bilo i počinješ novi život" Ilustracija Ostaje u pritvoru Muškarac planirao teroristički napad: Austrija traži njegovo izručenje

Britanska vlada objasnile je ovaj program činjenicom kako su britanski zatvori prepuni kažnjenika, a veliki dio njih upravo su strani državljani na privremenom radu u Velikoj Britaniji. 'Ovako radimo veliku uštedu, smanjujemo pretrpanost zatvora, ali i opasnost da prijestupnici, kada jednom izađu iz zatvora, ponove svoj zločin', objasnio je britanski ministar useljeništva Damian Green.

>> Zatvorenici beru grožđe, zatvor zarađuje

>> Kućni ljubimci popravljaju ponašanje zatvorenika

Kako donosi Daily Mail, svi zatvorenici koji pristanu da dio svoje kazne služe u domovini, dobiti će karticu na kojoj će se nalaziti 500 funti odmah pri izlasku iz zatvora. Daljnjih 1.000 funti zatvorenici dobivaju ako dokažu kako im je novac potreban po izlasku iz zatvora za najam stana, zdravstvenu zaštitu ili pomoć pri pokretanju privatnog posla.

Ponuda plaćanja odlaska iz zatvora nije novost u Britaniji. Prije aktualne Vlade, slično su ponudili i laburisti, ali oni su nudili samo 500 funti. Većina zatvorenika je odbijala te ponude jer se pozivaju na zakone o ljudskim pravima i tvrde kako bi im trebalo biti omogućeno da trajno ostanu u Britaniji. Prošle godine je više od 5.500 stranih zatvorenika deportirano iz Britanije od kojih je 30% primilo financijske poticaje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene