Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A volio je žene...

Zašto se Nikola Tesla nikada nije ženio?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Žena kakvu sam obožavao praktički je nestala', rekao je 1924. godine Nikola Tesla.

Nikola Tesla jedan od najpoznatijih neženja svih vremena, u svojoj 68- godini života objasnio je časopisu Galvestone Daily News zašto se nikada nije ženio. 'Uvijek sam mislio da žena posjeduje one delikatne kvalitete uma i duše koji su je u tom pogledu činili superiornom u odnosu na muškarca. Stavljao sam je na uzvišeni pijedestal, figurativno govoreći, i po nekim nesumnjivo važnim svojstvima smatrao znatno višom od muškarca. Obožavao sam stopala stvorenja koje sam uzdigao na tu visinu i kao svaki pravi obožavatelj, osjećao sam se nedostojnim tog predmeta obožavanja', rekao je 1924. godine Tesla.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga Uhićenje policajca ubojice Problematična osoba Užas u trgovačkom centru u Tuzli: Policajac ubio ženu, pojavile se snimke uhićenja

No, dodaje Tesla kako je sve to bilo - nekad. 'Sada je nježna žena blagog glasa kakvu sam obožavao praktično nestala. Na njeno mjesto došla je žena koja misli da je njen glavni uspjeh u životu taj da se što više izjednači s muškarcem - odijevanjem, glasom i postupcima, u sportovima i dostignućima svake vrste', govorio je Tesla.

Misteriozan požar zaustavio je genija na pragu neviđenog otkrića

Tesli, jednom od najvećih genija svih vremena, bilo je iznimno žao što se žene izjednačavaju s muškarcima jer su 'praktički sva velika dostignuća muškarca bila nadahnuta njegovom ljubavlju i posvećenosti ženi kojoj je bio posvećen jer je ona vjerovala u njega pa se on stalno borio za njenu ljubav', prenosi Blic.

'Sama žena je zapravo žrtva, umjesto da bude, kao što misli, pobjednik. U njenom životu nema zadovoljstva. Ambiciozna je, često preko svojih prirodnih sposobnosti da postigne sve što želi. Suviše često zaboravlja da ne mogu sve žene biti primadone i filmske zvijezde', smatrao je Tesla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene